Місто і влада

“Smart Finance” — міська програма для старшокласників

Кращі викладачі та бізнес-тренери безкоштовно навчають хмельницьких старшокласників фінансової грамотності та ділової англійської мови. Взяти участь у навчанні бажали понад 100 учасників. З них відібрали 36 і сформували три групи учнів. Заняття проходять у приміщенні комунальної установи “Молодіжний центр”.
Школа фінансової грамотності і ділової англійської мови “Smart Finance” — це проект Хмельницької міської ради для підтримки розвитку підприємницьких та кар’єрних компетенцій молоді, реалізується в рамках Програми розвитку підприємництва міста Хмельницького на 2019-2021 роки та фінансується з міського бюджету.
“Місту і країні потрібні ініціативні люди, які б не чекали милості від держави у вигляді субсидій, дотацій тощо… Ми виходимо в іншу площину — капіталістичну державу, коли людина сама повинна думати про своє майбутнє: як заробити гроші, як забезпечити собі безбідну старість, пенсію і так далі. Ми хочемо, щоб ви стали основою цього майбутнього класу, щоб, здобувши знання, будували власний успішний бізнес”, — зазначив заступник міського голови Володимир Гончарук, звертаючись до присутніх.
Навчальний курс передбачає не лише двотижневе навчання, а й корисні практичні заняття у цікавих локаціях. Також учасники школи “Smart Finance” побувають на підприємствах міста, зокрема харчової промисловості, відвідають Хмельницький інноваційний термінал (Нова пошта) і друкарню. Після закінчення навчального курсу учні отримають сертифікат про проходження навчання за підписом Хмельницького міського голови.
Підприємництву потрібно навчатися. І чим раніше, тим краще, — переконані тренери Бізнес-школи МВА для дітей Володимир Подолян та Валерій Бриль.
“Наше завдання — показати, що старт бізнесу не такий вже й страшний. Власне, за кілька днів уже можна розпочати свою справу, в тому числі в Інтернеті, поєднуючи це з роботою і навчанням. Є багато прикладів, коли діти вашого віку розпочали власну справу і вже отримують додаткові кошти, а не беруть їх у батьків”, — сказав Валерій Бриль.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *