Місто і влада

У Лезневому запрацював новий автобусний маршрут

На численні звернення громадян розпочав роботу автобусний маршрут №20, що сполучає Лезневе із Південно-Західним мікрорайоном (завод “Катіон”). Маршрут пролягає через проспект Миру, вулиці Бандери, Кам’янецьку, Львівське шосе. Роботу двох автобусних одиниць забезпечує ХКП “Електротранс”. Саме цьому комунальному підприємству міський голова Олександр Симчишин дав доручення забезпечити транспортне сполучення мікрорайону з іншими частинами міста.
Відкриття маршруту №20 стало можливим завдяки тому, що в 2017-2018 роках було відремонтовано вулицю Молдавську (дорога до ряду садівничих товариств). Нині транспортні потреби лезнівчан забезпечують два автобуси середньої місткості, які працюють не лише у робочі дні тижня, а й у вихідні.
Мешканці Лезневого вдячні, що міська влада зреагувала на звернення й вирішила проблему з транспортним сполученням цього мікрорайону Хмельницького.

На користь місту і його мешканцям

На частині вулиць Бандери і Кам’янецької працівники КП “Міськсвітло” замінили натрієві світильники на LED з функцією димування або астродимер.
“Працюємо на вулиці Кам’янецькій, на відрізку від вулиці Подільської до Героїв Майдану. Наразі замінили 20 світильників. Далі плануємо оновити зовнішнє освітлення вулиці Подільської на ділянці від Кам’янецької до Свободи, — зазначив начальник КП “Міськ-світло” Володимир Пекарський. — Нові світильники автоматично після опівночі зменшують потужність освітлення майже на третину. Це також зменшує використання ними енергії та сприяє заощадженню бюджетних коштів”.

Жива бібліотека

1 та 2 червня в парку ім. І.Франка розгорнулася книгарня під відкритим небом. Охочі могли не лише почитати книги, а й подивитися лялькову виставу, послухати виступи юних музикантів і навіть помалювати. Організували просвітницьку акцію департамент освіти і науки міської ради спільно з міською центральною бібліотечною системою. Жива бібліотека — інноваційна акція, спрямована на привернення уваги до читання книги. Роль бібліотекарів у ній виконують люди, які читають уголос книги українською та англійською мовами.

“Родинний футболфест”

У Хмельницькому вперше відбувся “Родинний футболфест”. За перемогу в сімейних спортивних змаганнях боролися 50 команд. Змагання проводилися під патронатом міського голови Олександра Симчишина. Обов’язковими умовами участі було те, що в складі команди мали грати лише члени родини, причому діти від 7 до 11 років включно, незалежно від статі.
Команди грали на чотирьох міні-футбольних майданчиках за правилами футзалу. В результаті команда-переможниця зійшлася в поєдинку за Кубок мера із командою міського голови Олександра Симчишина. У напруженій боротьбі перемогу отримала команда очільника міста.

У гості до міського голови

Делегації одразу трьох країн приймала Хмельницька міськрада. Мери грузинських та молдовських міст, а також їхні польські тренери приїхали для обміну досвідом. Такі навчальні поїздки організовує Міжнародний Республіканський інститут у рамках програми “Покоління активних лідерів”.
На зустрічах міські голови діляться своїми досягненнями та позичають ідеї у колег.
У Хмельницькому вони мали зустріч з міським головою Олександром Симчишиним, вивчали стратегію розвитку та інвестиційний потенціал. Також гості відвідали Центр енергоефективності і взяли участь у публічних консультаціях щодо поводження з відходами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *