Сьогодення

Яскраве свято дитинства

ХОБФ “Благодійний фонд Сергія Лабазюка “Ми поруч” з нагоди Міжнародного дня захисту дітей подарував малечі свято. Батути, повітряні кульки, пригощання солодощами та морозивом, розваги з аніматорами — для дітей організували цікаву та насичену програму.

Першим пунктом святкування стала Наркевицька ОТГ. Осередком відзначення Дня захисту дітей став майданчик біля Наркевицького Будинку культури. Силами громади та благодійного фонду для наймолодших мешканців організували традиційні забави.
31 травня дитяче дійство відбулося і в обласному центрі біля навчально-виховного об’єднання №28. Вранці для місцевих школярів пролунав останній дзвінок, а ввечері вони розважалися на батутах, пригощалися солодощами, морозивом та отримували подарунки.
Щорічно напередодні Дня захисту дітей благодійний фонд “Ми поруч” організовує конкурс патріотичного малюнка “Моя сім’я — моя країна”. Переможці отримують цінні подарунки, а всі учасники конкурсу — призи. Цьогоріч робіт було надзвичайно багато і всі вони заслуговували на перемогу. Тож обрати найкращого журі було вкрай важко.
“Робіт надзвичайно багато — понад 500! Головними критеріями визначення переможців були оригінальність і розкриття свого бачення теми”, — розповіла член журі, заступник директора образотворчого відділення Хмельницької дитячої школи мистецтв Світлана Поворознюк.
Визначали кращих із кращих у трьох вікових категоріях та в номінації “За кращу техніку виконання”. Переможці отримали від організаторів планшети, телефони, колонки та сертифікат на відвідини аквапарку.
Яскраво та весело відзначали Міжнародний день захисту дітей і у Волочиську. Епіцентром святкування 1 червня став місцевий парк культури та відпочинку. Там відкривали оновлений ігровий комплекс у вигляді корабля, який встановили за сприяння благодійного фонду “Ми поруч” спільно з Волочиською ОТГ. Народний депутат Сергій Лабазюк та міський голова Волочиська Костянтин Черниченко разом із малечою урочисто перерізали стрічку.
“Дитяче свято не може бути невдалим, адже діти — це завжди радість, щирі посмішки та позитивні емоції. Головне, що малеча отримала задоволення. Вони щасливі і заради цього нам, дорослим, хочеться жити й працювати. Тому бажаю дітям побільше яскравих вражень та емоцій, а ми зробимо все можливе, щоб їхнє дитинство було незабутнім”, — зазначив Сергій Лабазюк.
Після цього на присутніх чекав концерт, під час якого народний депутат відзначив переможців мистецького конкурсу “Моя сім’я — моя країна”. Крім того, від благодійного фонду переможці Малої академії наук, олімпіад та спортивних змагань отримали сертифікат на поїздку у Львів. Також фонд долучився до організації поїздки в Карпати для дітей пільгових категорій.
“Я впродовж року цілеспрямовано йду до своєї мети — здобути звання майстра спорту. А перемоги на змаганнях і такі подарунки, як сьогодні, — це кроки на шляху до мрії”, — ділиться веслувальник Костянтин з села Іванівці. Гостей свята розважали місцеві артисти й колективи, а казковий настрій для наймолодших створили ростові ляльки — герої мультфільмів.
У Волочиському НВК завершується ремонт басейну, на який за сприяння Сергія Лабазюка спрямували 1,4 мільйона гривень державних субвенцій. Басейн, як і школу, спорудили 30 років тому, тож саме приміщення і технологія подачі води до басейну давно застаріли.
“Субвенційні кошти фактично вже освоєні. Ми чекаємо на наступну субвенцію для продовження реконструкції басейну, оскільки це великий та складний об’єкт. Наразі ми повністю замінили технологію підготовки та подачі води, провели реконструкцію приміщення. Сподіваємося, що 1 вересня, до 30-річчя закладу, відкриємо оновлений басейн”, — зазначив директор Волочиського НВК Володимир Ревуцький.
У Волочиській територіальній громаді стало на один спортивний об’єкт більше. 1 червня там відкрили футбольне поле зі штучним покриттям, яке поруч з Волочиською загальноосвітньою школою №5. Його облаштували за сприяння Сергія Лабазюка та при фінансуванні з місцевого бюджету.
“Це давня мрія не тільки дітей, а й педагогічного колективу. Знаю, що такого майданчика немає у Волочиському районі. Він збудований згідно зі всіма стандартами й вимогами. Ми вже проводили тут уроки. Діти задоволені. Така співпраця колективу закладу, Сергія Лабазюка, міського голови приносить гарні результати”, — розповів директор ЗОШ №5 Віктор Лінник.
На футбольному полі проводитимуться і змагання за участю спортсменів з інших шкіл. Також тут будуть займатися вихованці дитячо-юнацької спортивної школи. У планах — поліуретанова доріжка та баскетбольний майданчик закритого типу.
Після урочистого відкриття там відбувся перший футбольний турнір, участь у якому взяли чотири команди. На згадку про матч кожна з них отримала м’ячі.
Ще один подарунок до Міжнародного дня захисту дітей отримали у селі Соломна Волочиської ОТГ. Там відкрили новий спортивно-ігровий комплекс. Його облаштували сучасними тренажерами, на яких можуть займатися і дорослі, і діти. Малята тестували спортивний майданчик, розважалися на батутах та робили фото з ростовими ляльками.
“На свято я приїхала з села Гречана. Мені подобаються масові заходи, бо тут можна поспілкуватися з багатьма дітьми та весело провести час”, — каже семирічна Вероніка.
Вітали дітей зі святом та з початком канікул і у Війтовецькій ОТГ. Традиційні забави привіз благодійний фонд Сергія Лабазюка “Ми поруч”.
Сучасний спортивно-ігровий комплекс тепер є і в селі Райківці Гвардійської територіальної громади. 1 червня майданчик біля Будинку культури перетворився на справжній осередок сімейного свята. На концерт та відкриття комплексу завітали діти та їхні батьки. Пісні, танці та вірші — юні артисти підготували насичену концертну програму, а діти охоче фотографувалися з аніматорами, брали участь у конкурсах та перевтілювалися в чудернацькі образи за допомогою аквагриму.
Сонячна погода, щирі дитячі посмішки, дзвінкий сміх та по-справжньому сімейна атмосфера — таким запам’ятався Міжнародний день захисту дітей у Волочиському, Хмельницькому районах та в обласному центрі.

Ольга Зінько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *