Соціум

Дитячий вернісаж у міськраді

Коридори міської ради вкотре перетворилися у виставковий зал творчих робіт юних хмельничан — стипендіатів міської ради. Це учні СЗОШ №№8, 21, спеціального навчально-виховного закладу для дітей з порушенням слуху, вихованці гуртків Палацу творчості дітей та юнацтва, а також діти з особливими потребами.
В експозиції виставки — картини, плакати, традиційні вишивки, картини з бісеру, ниткографіка, моделі суден та літаків…
Святковості презентації надала невеличка концертна програма: діти читали вірші, виконували музичні і танцювальні композиції. Цікавинкою став виступ початківців-спідкуберів, п’ятикласників гімназії №1. Хлопці принесли з собою кілька механічних головоломок і продемонстрували збирання їх на швидкість. Аж 40 картин підготувала для виставки юна художниця з ліцею №17 Валерія. Дівчинка зізнається, що в майбутньому хоче стати дизайнером, тож займається в гуртку малювання.
Третьокласниця Злата відвідує гурток “Юний художник” у Палаці творчості дітей та юнацтва. Її мама Олена розповіла, що донька всерйоз займається гімнастикою і має вже досягнення в цьому виді спорту на міжнародних змаганнях.
Чимало цікавості викликали моделі рибальських шхун, підводних човнів та літаків, які виготовив Влад Подоля. Судномоделювання дуже йому подобається.
“Яскраві, цікаві, талановиті, а ще дуже щирі! — відзначила роботи учасників виставки керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій. — Ми тішимося, що в нашому місті є надзвичайно обдаровані діти, які створюють прекрасні мистецькі роботи. Це великий потенціал, який потрібно розвивати. Тому влада й особисто міський голова Олександр Симчишин готові усіляко підтримувати таланти”.
Виставка діятиме протягом місяця.

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *