Без категорії

Головні тези голови Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олега Тягнибока

Чому насправді так важлива потужна фракція націоналістів у Верховній Раді України VIII скликання?

“Невдовзі будуть дочасні вибори до парламенту і ми вже бачимо, хто туди увійде. Партія президента — кіт у мішку. Не відомо, кого він туди заведе та яку лінію вони будуть гнути. Зрозуміло тільки, що точно не патріотичну. Також із величезною підтримкою зайдуть реваншистські сили на кшталт “За життя” й “Опоблоку”. А хто буде протистояти їм? Хто зупинить реванш, як не ми, націоналісти? Сьогодні “Свобода” потрібна українцям, як еритроцити в крові, тому точно буде в новому парламенті”.
“Команда Зеленського нарешті пояснила, для чого пішла у владу: щоби політика не заважала їхньому особистому бізнесу. І якщо для цього треба буде продати Україну Московії — вони готові. Уже навіть план склали.

Закон про мову скасують, бо їм, малоросам, московська рідніша. Квоти переглянуть, бо їхня москвомовна українофобська медіа-імперія прибутки втрачає. А з Путіним “домовлятися” будуть. Він же “не псих і не маніяк”, виявляється, він — “розумна людина”. І війну взагалі-то не він розв’язав, а українські політики… Ви тільки вчитайтеся в заяву співвласника “Кварталу 95” Бориса Шефіра, який є одним із авторів передвиборної програми Зеленського.
Відтак є величезний ризик, що всі здобутки Революції гідності, все, за що борються й гинуть українські Герої останні п’ять років, буде миттєво продано Московії. Щойно до парламенту зайдуть партії Зеленського та Медведчука/Рабіновича. Єдина сила, здатна завадити цьому злочину, — потужна фракція українських націоналістів. Ми зупинили регіоналів у парламенті тоді, разом зупинимо і тепер”.
“Невдовзі ми можемо стати свідками спроб серйозної дестабілізації ситуації у країні й активнішого просування “руского міра”. Українцям треба сконцентрувати зусилля на тому, щоб цього не допустити.
З одного боку, в наступному парламенті будуть реваншисти, які неприховано працюють на інтереси Москви. З другого — мародери і корупціонери. Сама присутність великої фракції “Свободи” у парламенті не дозволить їм домовлятися між собою і торгувати інтересами України”.
“Ідея референдуму “за мир” — це дурість. Всі хочуть миру. Різниця в тому, що мир будь-якою ціною — це капітуляція перед окупантом. Це — затягування війни на покоління. Жахливо розуміти, що влада навіть не уявляє, наскільки далеко вона готова зайти у заграванні з ворогом. А мир на українських умовах — це перемога. Потрібно рятувати Україну всім разом і просто зараз. А “Свобода” — єдина, хто може змусити їх працювати заради України”.
“Вашингтон хоче дати Україні статус головного військово-політичного союзника США. Відповідний законопроект, спрямований на посилення обороно-здатності нашої держави, у тому числі шляхом передачі озброєнь, продажу летальних оборонних засобів ЗСУ, а також зміцнення спроможностей України протистояти російським кібератакам, напередодні презентували у Палаті представників Конгресу США. Україні потрібен не капітулянтський Мінськ за участі торгових партнерів Кремля Франції та Німеччини, не пораженські “компроміси” й “домовленості” з Путіним, які започаткувала влада Порошенка та вже обіцяла розширити влада Зеленського. А реальна боротьба за встановлення вічного справедливого миру на українській землі — Будапештський формат, тобто допомога США та Великої Британії як найпотужніших країн світу.
Щоби цей формат став реальністю, влада України повинна засвідчити свою готовність боротися з ворогом. Для початку закрити кордон із РФ, заборонити в Україні московський бізнес і врешті розірвати дипломатичні стосунки. Необхідні законопроекти “Свобода” зареєструвала у Верховній Раді ще на початку війни. Тож, шановні парламентарії, маєте добру можливість врятувати свій рейтинг напередодні виборів. Беріть і голосуйте. Не зробите ви, точно зробимо ми в наступному парламенті”.
“Новий виборчий кодекс, який розглядає Верховна Рада, не є досконалим. Але він однозначно кращий, ніж теперішня мажоритарно-пропорційна система. Тож, якщо цей кодекс буде ухвалено, президент Зеленський матиме можливість забезпечити в Україні чесні парламентські вибори. Він може скасувати свій указ про розпуск Верхов-ної Ради та підписати новий указ про дострокові вибори вже за новим законом — із пропорційною системою та відкритими списками”.
“Завдяки вдало здійсненій люстрації наші сусіди (Польща, Чехія) процвітають. А в нас чиновники пишуть закони під своїх клерків — так було і з Порошенком, так продовжується і при Зеленському. А це призводить до розвалу держави”.
“У ситуації з Саакашвілі українське громадянство йому і давали, і забирали незаконно. Але і минула, й нова влада забули, що паспорт громадянина України — це не іграшка, якою можна роздаватися наліво й направо. І не просто можливість поїхати на заробітки в Польщу чи Чехію. Це документ, який передбачає певні обов’язки громадянина перед державою і його права”.
“Замість того, щоб проголошувати дефолт, треба ухвалити лише один закон із нашого Антиолігархічного пакета! 154 мільярди доларів за часи незалежності України було вивезено в офшори. Повернувши ці кошти, ми можемо раз і назавжди перекрити борг держави у 79,8 мільярда. Для того, щоб це втілити, треба всього лише фракція націоналістів у парламенті”
“Все йде до того, що в наступному парламенті будуть дуже великі проблеми не лише з впровадженням антиолігархічних законів, але й зі збереженням нашої національної ідентичності. Хочу наголосити, що у нас ніколи не буде дешевої, доступної і смачної їжі, якщо не будемо жити у національній державі. Там, де українець почуватиметься достойним громадянином, будуть і добробут, і процвітання”.
“Не піддавайтеся на брехню, поширену провокаторами і ботофермами. Те, у що перетворилася українська держава, — справа рук не свободівців! ВО “Свобода” — це партія українських націоналістів. Ми виконували і будемо виконувати своє завдання перед Україною і українцями. Тільки ми зможемо зупинити реванш регіоналів і забезпечити добробут кожного українця, тому фракція “Свободи” має бути в парламенті”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *