Місто і влада

В місті відкрили пляжний сезон

Погода влітку очікується з сюрпризами і, на думку експертів, найбільш теплий сезон у цьому році скоротиться до двох місяців. Суха літня погода встановиться у другій половині червня і вже до середини серпня літо практично закінчиться. Червень 2019-ого буде прохолодним. Та попри те, що погода ще не зовсім сприяє пляжному відпочинку, любителів позасмагати це не лякає.
На березі Південного Бугу в районі міського пляжу вже немає пошарпаних грибків-парасольок. Замість них комунальники встановили нові, добротні. Є урни, лавочки, питні фонтанчики і три трисекційні кабінки для переодягання. До початку цьогорічного сезону, замість старої жахливої вбиральні, встановили сучасний туалет, в якому буде комфортно навіть людям з особливими потребами. Є місця для паркування, господарські майданчики, засіяли газонну травичку та завезли 300 тонн свіжого піску.
За словами начальника управління ЖКГ міської ради Василя Новачка, це обійшлося міському бюджету в 535 тисяч гривень. З них 135 тисяч витратили на роздягальні і питні фонтани, 200 тисяч — на пісок (разом із пересіванням і довезенням), а також 200 тисяч — на сонцезахисні парасольки.
“Незважаючи на те, що мало не щодня йде дощ, стараємося вловити ясну днину і йдемо на пляж. Цього року пляж має дуже привабливий вигляд і це приємно, що міська влада дбає про людей. Хотілося, щоб хмельничани бережно ставились до пляжного майна і не псували його, адже куди краще відпочивати, коли відчуваєш комфорт”, — каже 45-річна Олена Михайлюк.
Вода у Південному Бузі безпечна для купання, кажуть фахівці. Ще за тиждень до початку літа фахівці ДУ “Лабораторний центр МОЗ у Хмельницькій області” взяли пробу води з річки. Результати показали, що кишкових паличок та патогенних мікроорганізмів у водоймі немає. На підставі лабораторного висновку міський голова Олександр Симчишин підписав розпорядження про відкриття в місті купального сезону, але тільки у дозволених місцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *