Культура

Світлиця Кобзаревих дум: вчителі читали Шевченка

У Народному Домі “Просвіти” відбувся особливий конкурс читців поезії Тараса Шевченка, приурочений 205-й річниці народження поета. А особливість його в тому, що твори з “Кобзаря” читали не учні, що звично і традиційно, а вчителі-предметники з навчальних закладів Хмельницького.

Організатори конкурсу — науково-методичний центр департаменту освіти і науки міської ради, Хмельницьке міське Товариство української мови імені Тараса Шевченка “Просвіта” поставили за мету популяризувати творчу спадщину Великого поета не лише серед філологів, а й серед учителів історії, математики, фізики, трудового навчання…
Поважному журі важко було визначити найкращих, але конкурс — це все ж таки змагання.
Переможцями стали Альона Смульська (СЗОШ №21, початкові класи), Олена Бойко (СЗОШ №18, математика), Микола Тютюнник (СЗОШ №7, історія), Ольга Стойко (НВК №2, англійська мова), Василь Гуща (НВК №7, фізична культура). Усі вони отримали дипломи департаменту освіти і науки міської ради.
Високо оцінила рівень виконавської майстерності учасників конкурсу “Вічний як народ” завідувачка науково-методичного центру департаменту освіти і науки Юлія Каліночкіна.
Усі присутні були одностайні в тому, що подібні заходи утверджують духовні заповіти Кобзаря. Та головне, що ми вже покоління ХХІ століття, пам’ятаємо і шануємо історію свого народу, його важкі часи і світлі години. Адже народ, який не знає своєї історії, — не має майбутнього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *