Сьогодення

Коротко про головне

Будівництво Палацу спорту йде повним ходом

“27 мільйонів гривень — таку суму отримає Хмельницький у 2019-ому на будівництво Палацу спорту згідно з рішенням державної міжвідомчої комісії з відбору кращих конкурсних проектів. Враховуючи кошти минулого року і співфінансування міста, маємо майже 100 мільйонів гривень”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Роботи ведуться щодня, без вихідних, і зміни помітні навіть у розрізі тижневої давнини.

Комунальники готують місто до зими

У Хмельницькому тепловики активно готуються до нового опалювального сезону. Нині тривають роботи з модернізації котельні на вул. Водопровідній, 48. До початку подачі тепла в будинки тут повністю замінять котли. Усе задля того, аби хмельничани безперебійно отримували гарячу воду, а взимку — й тепло. Старе обладнання радянського зразка замінять на сучасне та економне німецького та італійського виробництва. Також у котельні з’явиться сучасна диспетчерська. Вікна та дах уже замінили. На все з міського бюджету запланували витратити чотири мільйони гривень.

Зустріч з волонтерами Корпусу Миру

В рамках проекту “Розвиток громад” Американського урядового агентства Корпус Миру США в Україні з червня до міста прибув волонтер цієї організації А2016 року лан Янг. Він займався розробкою концепції “Розумне довкілля”, брав участь у переговорах, що стосувалися будівництва сміттєпереробного заводу й ініціював ідею проведення в місті першого Форуму економічного розвитку. Про це на зустрічі з представниками Корпусу Миру США в Україні, які прибули до Хмельницької міськради, наголосив міський голова.
“Я задоволений нашою співпрацею. І, сподіваюся, вона триватиме. Хмельницький завжди радо зустрічатиме волонтерів Корпусу Миру. І не лише, що наше місто гостинне. А й тому, що ми переконалися: співпраця може бути не декларативною, а результативною”, — підсумував Олександр Симчишин.
У свою чергу директор Корпусу Миру в Україні Майкл Кетовер також дав високу оцінку роботі Алана Янга та назвав його волонтером з великим досвідом. Наразі місія Алана Янга в червні цього року завершується.

Парад близнюків

30 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, у Хмельницькому відбудеться вже традиційний парад близнюків та двійнят. Започаткований вісім років тому, він став популярним і очікуваним, адже близнюки завжди викликають у всіх цікавість.
Цього року, як завжди, колона близнюків пройдеться Проскурівською під музичний супровід Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру і зупиниться біля кінотеатру ім. Т.Шевченка. Там на дітей чекатимуть святкова програма та подарунки.
До речі, торік на парад вийшли 96 пар близнюків. Це був рекорд, адже кількість учасників перевершила офіційно встановлений у 2016-ому рекорд України.

Дівчат-фест

У Хмельницькому на майдані Незалежності відбувся жіночий фестиваль. Мета заходу — привернути увагу до гендерної рівності у суспільстві та підтримати жінок у спростуванні гендерних стереотипів. Захід організували ХОГО ПЦ “Гендерна рада” та патрульні.
Дівчата різних професій демонстрували майстерність у автозмаганнях, брали участь у вікторині з гендерної проблематики, а поліцейські та прикордонниці показали майстер-клас з самооборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *