Культура

До школи — з подарунками

З 2012 року в благодійному фонді “Ми поруч” проводять акцію: кожному випускнику дитячого садка виборчого округу №188 вручають набір школярика. Цього разу подарунки отримають майже дві з половиною тисячі дітей. У шкільному пакунку є базове канцелярське приладдя, без якого не обходиться жоден навчальний процес: ручки, олівці, зошити, альбом та щоденник.
Вручають набори під час випускних ранків, сезон яких традиційно розпочинається у травні. Сьогодні малеча покидає стіни рідного дитячого садка, а вже у вересні дітлахи вперше переступлять поріг школи, сядуть за парти та поринуть у захоплюючий світ знань.
До школи вони готувалися з вихователями та батьками, вчилися рахувати, писати, читати та малювати. Працівники дошкільних навчальних закладів розповідають: намагалися дати дітям усі необхідні знання, аби підготувати їх до навчання. Період, проведений у дитсадку, називають базовим, адже саме тут вони навчаються дружити, спілкуватися з однолітками, знаходити компроміси, вирішувати конфлікти. Педагоги переконані, виховали чемних та сумлінних майбутніх учнів. Для батьків випускний — це радісна та хвилююча мить, адже з нового навчального року для їхніх дітей розпочинається новий період життя.


“Мене переповнюють емоції. Троє моїх старших дітей уже навчаються в школі, але кожен випускний у дитсадку переживаю, наче вперше. Вдячна всьому колективу закладу за їхню працю, за те, що виховували наших дітей, як рідних”, — ділиться мама випускника Леся.
Самі ж майбутні школярі запевняють, що до навчання готові, але за садочком сумуватимуть.
“Дуже хочемо до школи — вчитися читати, писати, малювати. Але будемо сумувати за нашою вихователькою”, — розповідають близнюки Дмитро та Володимир, які цьогоріч покидають стіни Пироговецького ДНЗ.
Про готовність до навчання розповідає і вихователька хлопчиків Галина Біньковська. Цього року дітей навчали за новою програмою “Впевнений старт”, яку впровадили в садочку в межах Нової української школи. Ця система має забезпечити успішний розвиток дитини на передшкільному етапі життя.
Привітали маленьких випускників зі святом і представники народного депутата Сергія Лабазюка.
“Сьогодні ви завершуєте перший етап свого навчання. Попереду на вас чекає шкільне життя — 12 захоплюючих, радісних років. Використайте цей час із максимальною користю, старанно навчайтеся, не упускайте жодної можливості для розвитку, адже ми, дорослі, покладаємо на вас великі надії”, — звернувся до малечі представник нардепа Сергій Ковальчук.
Окрім малечі, подарунки від благодійного фонду “Ми поруч” отримали й дошкільні навчальні заклади: міські садочки “Росинка” та “Соловейко” — сертифікати на облаштування приміщень, а районні дитсадки у Пирогівцях, Мартинівці та Богданівцях — техніку та інвентар.

Ольга Зінько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *