Місто і влада

Національна політична академія — інвестиція в майбутнє

У Хмельницькому відбулося засідання Національної політичної академії. Її учасниками стала активна молодь міста, яка реалізовувала освітні проекти Хмельницької міської ради, аби підвищити політичну освіту молодого покоління. Присутні мали можливість дізнатися про мистецтво управління містом, здобутки й втрати виборчої кампанії та проектний менеджмент у політиці.

Відкрив роботу політакадемії Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, який закликав молодь бути активною, постійно самовдосконалюватися та працювати, адже саме активна частина суспільства формує порядок денний для більшості та робить ефективні зміни.
“Дуже сподіваюся, що частина молоді в рамках політичних проектів, ініційованих міською радою, з часом зможе проявити та спробувати себе на керівних посадах. Головне — це бажання, здібності менеджера та управлінця, постійне навчання, самоосвіта. Коли ти хочеш і маєш особливу харизму, в тебе може вийти. Головне — виховувати в собі лідерські здібності, в будь-якій сфері бути активними та відповідальними”, — сказав Олександр Симчишин.
Окремо мер розповів про мистецтво управління містом, про відбір кадрів та формування відповідальної команди, з якою можна комфортно та результативно працювати, поділився власним досвідом становлення як політика.
“Місто — це наша спільна власність і кожен хмельничанин має нести свою частину відповідальності за нього. Ми намагаємося виховати активного, свідомого мешканця міста. Потрібно постійно самовдосконалюватися, робити рух навколо себе, саме так формуються зміни. Ми постійно виходимо із зони комфорту і таким чином рухаємося вперед та не стоїмо на одному місці”, — наголосив міський голова.
Також учасники академії поспілкувалися з кандидатом у президенти України на виборах 2019 року Русланом Кошулинським, який наголошував, що надзвичайно важливими в житті є два моменти — принципи і традиції. Адже принципи роблять із нас того, ким ми є, а традиції — це досвід, який нам передають старші покоління.
“Знайдіть свої принципи, постійно самовдосконалюйтеся та дотримуйтеся традицій”, — закликав Руслан Кошулинський хмельницьку молодь.
Також він розповів про свою політичну кар’єру, роботу на посаді віце-спікера Верховної Ради України.
Ще одним цікавим гостем був народний депутат України VII скликання, міністр аграрної політики в 2014 році Ігор Швайка. В рамках його доповіді учасники Національної політичної академії мали можливість поговорити про проектний менеджмент у політиці від ідеї до створення та запуску проектів.
Втім Національна політична академія — це не лише можливість послухати лекції відомих та авторитетних людей, але й можливість неформального спілкування з лідерами, які мають колосальний життєвий та професійний досвід.
“Громадсько-політичні студії “Школа молодого лідера” — це основа. Саме після реалізації цього проекту ми зрозуміли, що варто зробити масштабніше зібрання та запросити політиків всеукраїнського рівня. Хочемо бачити розвиток молодіжних осередків як прополітичних, так і поза політикою, які будуть активно долучатися до життя міста”, — зазначила керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.
Національна політична академія-2019 є результатом річного циклу освітніх програм, які впроваджуються владою міста для підвищення рівня політичної освіти молодого покоління. Захід планується зробити щорічним.
На завершення роботи учасники Національної політичної академії в Хмельницькому отримали відповідні сертифікати.

Лариса Світловська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *