Місто і влада

Найкращий дарунок до Дня матері

У Всесвітній День матері в місті народилося 13 немовлят. Породіль привітав міський голова Олександр Симчишин, подарувавши кожному новонародженому малюку теплий конверт. “…Усім матерям, їхнім діткам і татусям бажаю міцного здоровʼя. Породіллі — гарний приклад для жінок, котрі ще не мають дітей. З власного досвіду, а виховую троє синів, скажу, що діти — це велике щастя! І бути їх має не менше трьох. Не потрібно драматизувати і думати, як же утримувати сімʼю, де більше, ніж одна дитина. З Божою допомогою усе буде добре, допоможуть у цьому і держава, і міська влада”, — звернувся до щасливих матусь мер міста.
У другу неділю травня народилося 13 маленьких хмельничан. І цього разу застаріла статистика, що дівчаток народжується більше, не спрацювала. Їх усього четверо. Як зазначив головний лікар перинатального центру Андрій Ропотан, стан здоровʼя більшості немовлят задовільний. Двоє з них народилися передчасно, тому проходять спеціальну терапію. Хоча лікар запевнив, що з ними все буде гаразд. Ці малюки для батьків — подвійне щастя: хлопчик і дівчинка з двійні. За словами Андрія Ропотана, народжуваність протягом останніх трьох років у Хмельницькому стабільна, проте на 140 немовлят був щедрішим 2018-й. Лікарі міста намагаються зробити все, щоб діти народжувалися здоровими. Для цього активно працюють жіночі консультації.
“На дівчинку чекали з нетерпінням, назвали Лізою. Це моя перша дитина. Звісно, перед народженням хвилювалася, але від щастя після пологів усе недобре забулося. Матерів, які народжують уперше, запевняю, боятися нічого, будете на сьомому небі!” — ділиться враженнями 25-річна Тетяна Юзвишина.
Кажуть, діти народжені у свято, — щасливчики по життю. Зичимо цього й народженим у День матері!
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *