Місто і влада

Ловись риба, велика й мала

У річку Південний Буг випустили 800 кілограмів товстолоба. Це четверта хвиля
зарибнення головної водної артерії міста

А почалося все з очищення річки, за яку взялися комунальники разом з рятувальниками. Робота ускладнювалася заболоченням прилеглої території. Окрім того, дно річки було вкрите великою кількістю листя, яке постійно гнило та негативно впливало на екосистему.
Торік очистили русло річки від дамби, навпроти колишнього цукрового заводу, до вулиці Кам’янецької, тобто до самого водосховища. Також розроблено проект з реконструкції гідроспоруди в районі колишньої цукроварні та розчищення Південного Бугу від Окружної (село Копистин до вулиці Трудової). А щоб біологічний ресурс міг регулярно відновлюватись, а відтак і покращувалася якість води, водойму зарибнили травоїдними рибами. Починаючи з 2016 року, у водосховище Південного Бугу запустили майже п’ять тонн коропів, товстолобів та білих амурів. За словами начальника управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Олександра Лукова, цього року на зариблення Південного Бугу витратять 90 тисяч гривень.


“Маємо екологічну мету — природне очищення річки, а також робимо її привабливою для любительської рибалки”, — зазначив на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Олександр Симчишин.
Днями в Південний Буг планують випустити ще до 500 кілограмів коропа. Сюрприз і для мешканців Озерної: вперше в місцеве озеро тут запустили понад 200 кілограмів товстолоба і 300 кілограмів коропа.
Цього року також планують розчистити два канали для зниження рівня ґрунтових вод у Лезневому та за межами міста, однак цьому заважають особливості законодавства. Адже з міського бюджету не можна фінансувати будь-які роботи, що ведуться за межами міста.
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *