Кримінал

Із зали суду

Суд на рік позбавив керування автомобілем 20-річного хлопця, який влаштував ДТП і наїхав на дитячий візок.
Аварія сталася 15 березня цього року на вул. Подільській. 20-річний водій BMW X5 переїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора та допустив зіткнення з іншим транспортним засобом, що проїжджав перехрестя на дозволений сигнал світлофора. Внаслідок зіткнення автомобіль потерпілого в некерованому стані наїхав на дитячий візок, у якому перебувала малолітня дитина, яка отримала тілесні ушкодження.
Суд врахував характер вчиненого правопорушення, яке носить небезпечний характер через зневажливе ставлення до обставин дорожньої обстановки, невеликий водійський стаж особи та рівень вини.

t Хмельницький суд посадив під домашній арешт митників, які погоріли на хабарі.
Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрювані раніше не судимі, мають сім’ї та міцні соціальні зв’язки. Найближчі два місяці підозрювані будуть зобов’язані не залишати житло у визначені в рішенні суду години; не відлучатися з населеного пункту, де проживають, без дозволу слідчого, прокурора, суду; повідомляти про зміну місця проживання тощо.
Нагадаємо, що на початку травня була затримана група з трьох посадовців митниці, які вимагали гроші за дозвіл на ввезення та вивезення товарів. Підозрюваним загрожує до десяти років в’язниці. Справу розслідують працівники Державного бюро розслідувань Хмельницького.

t Хмельницьким міськрайонним судом встановлено факт перебування військового у полоні заручником незаконних військових формувань на окупованій території Луганської області у 2014 році. Звертаючись до суду, позивач вказав, що в червні 2014-го він у складі групи з чотирьох військовослужбовців був направлений у район проведення АТО для виконання бойових завдань. Під час слідування до пункту призначення на залізничній станції міста Дебальцеве Донецької області військовослужбовці були захоплені в полон незаконними збройними формуваннями, а саме бандою козаків “Війська Донського отамана Козіціна”. У подальшому їх як військових полонених перевезли до міста Перевальськ Луганської області, де вони незаконно утримувалися. У полоні заявник перебував з 3.06.2014 року та за сприяння Спілки воїнів-афганців Луганської області був звільнений 24.06.2014 року. Позивачем надано суду належні та допустимі докази щодо підтвердження своїх позовних вимог та перебування у полоні в незаконних збройних формуваннях на сході України, а тому суд знайшов вимоги позивача підставними та задовольнив у повному обсязі.

t Хмельницьким міськрайонним судом засуджено до трьох років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном на два роки мешканця одного з сіл Хмельницького району, який обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом).
В січні цього року, перебуваючи в одному з сіл Хмельницького району біля одного із домогосподарств, 20-річний хлопець побачив автомобіль марки BMW 520 і вирішив на ньому покататись. Дорогою він не впорався із керуванням та в’їхав у сніжний замет. Вибратись із халепи допоміг таксист, але дорогою на Хмельницький зловмисника затримала патрульна поліція.

t Два роки позбавлення волі — таке покарання обрав Хмельницький міськрайонний суд 33-річному мешканцю міста Антрацит Луганської області, який разом зі своїм спільником ошукав восьмеро пенсіонерів обласного центру на суму понад 300 тисяч гривень. Працювали зловмисники за планом: телефонували літнім людям і представлялись головним лікарем обласної лікарні. Далі — за схемою: ваш родич потрапив у ДТП і терміново потрібні кошти на його лікування. “Рятуючи життя” своїм близьким, пенсіонери віддавали всі свої заощадження.
Досудове розслідування встановило і довело винуватість луганчанина, який заволодів коштами потерпілих, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно) КК України. Матеріали стосовно його спільника виділені в окреме провадження, яке ще розслідується.

t Постановою Хмельницького міськрайонного суду конфісковано східноєвропейську вівчарку, яка покусала двох жінок. Водночас суд притягнув до адміністративної відповідальності власника собаки, наклавши штраф 85 гривень, що є максимальною сумою, передбаченою ст. 154 КУпАП.

Алла Плінська, прес-секретар Хмельницького
міськрайонного суду

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *