Кримінал

У Хмельницькому затримали працівника спецпідрозділу КОРД

Оперативники СБУ викрили співробітника поліції, який спільно з посадовцями Хмельницької митниці торгували секретною інформацією з бази даних Державної фіскальної служби. Зокрема, дані про автомобілі, завезені на територію України з-за кордону, та анкети їхніх власників зловмисники продавали зацікавленим приватним особам, які в свою чергу займалися вимаганням та викраденням цих транспортних засобів. Протягом трьох місяців протиправної діяльності поліцейський та митники “заробили” понад 200 тисяч гривень.
Після передачі чергової інформації “клієнту” працівника Нацполіції затримали. За цим фактом відкрите кримінальне провадження, в межах якого перевіряються факти можливого продажу персональних даних громадян України представникам російських спецслужб. Співробітнику спецпідрозділу КОРД уже повідомлено про пі-дозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3. ст. 362 та ч. 2 ст. 361-2 Кримінального кодексу України.
Операція з викриття злов-мисників проводились співробітниками управління СБУ у Волинській області спільно зі слідчими Теруправління ДБР у Хмельницькому під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *