Спорт

“Fitness city” — приєднуйтесь!

Низкою вправ від фітнес-тренерки зі стажем Сніжани Кріль минулої суботи на стадіоні “Поділля” розпочався проект “Fitness city”. Відтепер протягом теплої пори року щосуботи о 10.00 на головному спортивному полі міста охочі зможуть протягом години безкоштовно займатися фітнесом, шейпінгом, пілатесом, кросфітом, пілоксингом, зумбою та іншими функціональними тренуваннями. Проект, заснований міським управлінням молоді та спорту, покликаний привернути увагу хмельничан до занять спортом, здорового способу життя, познайомити місто з різновидами корисних фізичних вправ та кращими тренерами міста.
Перше заняття в рамках проекту минуло успішно. Титулована тренерка персональних та групових занять хмельницького фітнес-клубу “СпортЛенд” Сніжана Кріль продемонструвала вправи, які покращують поставу, тонусують мʼязи, додають бадьорості та оздоровлюють організм. Каже, займатися фітнесом корисно кожному: дітям, жінкам і чоловікам.
Звісно, для новачків перші спроби у фітнесі будуть складними, протягом двох-трьох тренувань тіло відчуватиме крипатуру. Але, запевняє тренерка, вже з перших занять кожен відчує прилив енергії, розслаблення організму, бадьорість. Крім того, фітнес ще й допомагає скинути зайву вагу, робить тіло стрункішим і міцнішим, а в здоровому тілі, як кажуть, здоровий дух.
“Займатися фітнесом у спортивному центрі в ідеалі корисно не менше трьох разів на тиждень. Інколи люди займаються вдома під відеотрансляцію. Але у спортцентрі фаховий тренер завжди спостерігає за групою і бачить, які навантаження потрібні його учням. Адже у кожного свої особливості організму і здоровʼя”, — ділиться пані Сніжана.
Серед учасників фітнес-руханки було й кілька впізнаваних облич. Наприклад, очільник міського Молодіжного центру Владислав Гребенюк. Власним прикладом він закликав ровесників узяти участь у проекті. Спробувала себе у спорті й директор центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді Марʼяна Любецька: “Намагатимусь відвідувати всі ранкові заняття “Fitness city”, адже хочу обрати спортивні вправи для постійного відвідування. Після першого заняття відчула не тільки фізичне оздоровче навантаження, а й покращення настрою”.
Узяла участь у заняттях фітнесом й заступник начальника міського управління молоді та спорту Наталя Томусяк: “Дуже рада, що нам усе вдалося. Незважаючи на негоду вночі, зранку на стадіоні людно. Усі рожевощокі, бадьорі, веселі! Старт проекту дуже крутий і, думаю, усі, хто долучився, отримали море задоволення. Наступної суботи, 11 травня, функціональні тренування проводитиме гостя проекту — тренер зі Славути Наталя Снігур”.
Загалом у рамках проекту “Fitness city” заплановано 18 тренувань, якщо дозволять погодні умови, продовжаться вони й у вересні. А вже на День міста нагородять кращого тренера з функціональних тренувань, якого після занять обиратимуть хмельничани. Голосування за тренера проходить на сторінці у Фейсбук “Fitness city”. Майже всі тренери проекту — хмельничани, адже його метою є знайомство мешканців з програмами функціональних тренувань спортивних клубів міста.
У рамках заходу Наталя Томусяк запросила хмельничан узяти участь у спортивному заході “Cityrun”, який відбудеться 18 травня на майдані Незалежності. Це будуть забіги на різні дистанції. Серед них і забіг ветеранської десятки, у якому візьмуть участь учасники АТО та ветерани військової служби. Місто очікує на участь у заході й десятьох іноземних гостей. Також хмельничан розважать забіги матусь із візочками, жінок на підборах та дітей від 2 до 10 років.
Переможці заходу отримають грошову винагороду.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *