Місто і влада

Заквітчаний Хмельницький

Квіти нікого не залишають байдужими. Вони милують око, створюють гарний настрій. Недарма в ці дні в центрі нашого міста поряд зі сквером ім. Тараса Шевченка особливо багатолюдно. Без сумніву, найбільше приваблюють різнобарвні тюльпанові килими, що буяють-квітнуть на клумбах. Справжній тюльпановий рай створили для нас працівники комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою міста.
“Це лише початок роботи працівників зеленого господарства, — розповідає керівник підприємства Олена Мильнікова. — До висаджування розсади підготували всі клумби міста. Робитимемо це почергово”.
Наразі візьмуться й за впорядкування квітника біля обласної філармонії. Обіцяють висадити тут петунію різнобарвну, яка має здатність квітувати до пізньої осені. Також дещо змінять дизайн герба України. Кольорове каміння замінять декоративною мульчею, термін використання якої значно довший. Клумби поблизу готелю “Енеїди” працівники підприємства засадять сальвією та петунією. А під час оформлення квітників у вигляді українського герба та карти нашої країни, що на транспортній розв’язці на вул. Кам’янецькій-Толстого, будуть використані бегонія, петунія, агератиум (по-народному карликові чорнобривці), цинерарія, тагетіс карликовий лимонний. Напередодні 9 травня біля Вічного вогню та Меморіалу слави висадили червоні канни та бегонії — як певні символи свята. На кругу біля “Катіону” незабаром цвістимуть бегонія, петунія і тагетіс. Змість тюльпанів та гіацинтів, які нині так приваблюють людей до скверу ім. Т.Шевченка, незабаром висадять розсаду інших квітів, зокрема, портулак різноколірний ковровий бархатний, а також бегонію, петунію та сальвію. Новинкою сезону буде багаторічна лаванда, яка знайде в парку свою постійну прописку. Квіти у різних композиціях висадять і в парку ім. М.Чекмана. Тут цвістимуть сурфінія, петунія, алісум. Усього шість видів рослин. До речі, портулак, канни, цигетіс комунальне підприємство по зеленому будівництву і благоустрою міста виростило самостійно, решту видів квітів закуповує в селі Чижки Львівської області. Загалом на впорядкування квітників нашого міста цьогоріч буде витрачено до 300 тисяч гривень. Також працівники комунального підприємства висадили 118 саджанців лип на вулицях Толстого, Гагаріна, Володимирській, Прибузькій та поблизу театру ім. М.Старицького, а декоративні кущі — на вул. Зарічанській та Львівському шосе.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *