Сьогодення

Коротко про цікаве

Перезавантаження галузі

В Хмельницькому відбувся міжнародний форум “Швейна галузь: перезавантаження”. До його участі долучилися як представники місцевих підприємств легкої промисловості, обласної та міської влади, так і відомі в Україні та за її межами бізнесмени. Подія організована Центром інформаційної підтримки бізнесу в місті Хмельницькому за підтримки Європейського банку реконструкції і розвитку у рамках ініціативи Європейського Союзу #EU4Business.
Під час форуму вдалося закласти передумови до об’єднання виробників, їх переорієнтації на європейський та світовий ринки. Також учасники форуму мали змогу вивчити успішні практики ведення бізнесу, отримали нові знання з продажу і маркетингу продукції та долучитися до переговорів у форматі В2В.

Щоб було, де бавитись дітям

У місті розпочали монтувати і ремонтувати дитячі майданчики. Перший завершили на вул. Хотовицького, 11/2. Нині ремонтні бригади вже працюють на Львівському шосе, 47/1. Тривають ремонти і в сквері ім. Т.Шевченка. Тут взялися за відновлення металевих фігур Миколи Мазура та встановлять новий, сучасний багатофункціональний дитячий майданчик. Це буде найбільший дитячий майданчик у місті.
Загалом цього року міська влада планує звести майже 50 дитмайданчиків, — написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Олександр Симчишин.

Схід і Захід разом

Півсотні школярів зі Сходу протягом кількох днів гостювали у хмельницьких родинах і разом із ними святкували Великдень. У рамках проекту “Схід і Захід разом” діти з далекої Волновахи, що на Донеччині, відвідують наше місто вже вдруге. Традиційно вони побували на уроці миру, який відбувся в гімназії №1, взяли участь у флешмобі “Україна єдина”.
В обласному центрі діти відвідали єдиний в Україні музей фотомистецтва, де екскурсію для них провела керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій. Там же вони поспілкувалися з юним волонтером Артемом Харченком, який є їхнім однолітком, і отримали подарунки від міського голови Олександра Симчишина. Також гості зі Сходу взяли участь у руханці та відвідали з екскурсією Кам’янець-Подільський.

“Кобзарик” — на фініші

Восени 2016 року на вулиці Залізняка у мікрорайоні Озерна розпочалося будівництво нового освітнього закладу. Дитсадок, який входить до комплексу, вже на фініші. Наразі вже завершується благоустрій території, монтуються нові дитячі майданчики, а в самому приміщенні розставляють меблі. До 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, об’єкт будівництва здадуть в експлуатацію.
Як повідомлялося раніше, дитячий садок розрахований на 215 дітей. Але в департаменті освіти і науки запевняють, що заклад зможе прийняти й більше дошкільнят.

Безкоштовне, але цікаве

Фестиваль “Чілдрен Кінофест” знайомить українських дітей як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. Заснований у 2014 році, він відбувається у 23 містах України. В Хмельницькому вже традиційно захід відбуватиметься у кінотеатрі ім. Т.Шевченка. Вхід на всі покази безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. До конкурсної програми кіномистецтва увійшли сім фільмів для глядачів від чотирьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *