Місто і влада

Замість газонів — сквер для відпочинку

Міськрада підтримала пропозицію хмельничан, які запропонували облаштувати на перехресті вулиць Зарічанської та Степана Бандери зону відпочинку.

Під новий сквер виготовили проектну документацію та провели тендер. Підготовчі роботи розпочалися ще торік. Комунальники провели реконструкцію каналізаційного колектора, який не замінювався тут уже понад 40 років, замінили полімерними трубами 148 метрів старої мережі та облаштували п’ять каналізаційних колодязів. Нещодавно на будівельний майданчик заїхала перша спецтехніка. Завершити всі роботи, які, за даними системи електронних закупівель ProZorro, обійдуться місту в 6,512 мільйона гривень, планують до кінця цього року.
За проектом у новому сквері буде широка пішохідна зона, тут також прокладуть велодоріжки, встановлять лавочки, висадять дерева, кущі та квітники. Окреме місце буде для проведення масових заходів та паркування автомобілів. Будуватиме об’єкт ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд”, яке запропонувало найвигіднішу ціну з-поміж двох конкурентів — “Будкомп” та “Ізяславтрансбуд”.
А ще в сквері згодом з’явиться пам’ятник Степану Бандері. Камінь під його спорудження встановили у 2016-ому представники ВО “Свобода”. Вони ж фінансуватимуть його виготовлення. Тож новий сквер носитиме ім’я політичного діяча та ідеолога українського національного руху.
Вл. інф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *