Місто і влада

Коли мрії збуваються

В Хмельницькому відкрили Молодіжний центр

Два роки з дня ідеї — і ось він Молодіжний центр! 250 квадратів власного простору, де молодь зможе згуртуватися та змістовно проводити час. Саме тут, на Кам’янецькій, 63, вирішуватимуться такі нагальні питання, як працевлаштування молоді, можливість реалізації власних проектів і проведення дозвілля.

“Більше двох років тому активна молодь Хмельницького зібралась на “круглий стіл”. Запросили туди і мене, — розповідає міський голова Олександр Симчишин. — Тоді й з’явилась ідея створити окремий простір для молоді. Міська влада підтримала цю ідею не лише на словах. Підібрали приміщення в самому центрі міста, зробили тут капітальний ремонт… Хочу, щоб усі триста шістдесят п’ять днів на рік тут вирувало життя: постійно проходили заходи, тренінги, лекції, майстер-класи. Дозвілля молоді має бути змістовним!”.
Над концепцією “Молодіжного центру” працювали спеціалісти та волонтери. Останні допомагали проводити й ремонтні роботи, на які місто виділило понад мільйон гривень. А ще молодь підтримали меценати, закупивши необхідний реманент — прожектор, навісний екран, дошки для записів.
“Підтримка молоді — пріоритетний напрямок роботи міської ради. Тому й всіляко допомагатиме діяльності центру”, — зазначила заступник міського голови Галина Мельник.
Керівником центру став голова громадської організації “Молодь за краще майбутнє” Владислав Гребенюк. Про його цікаві молодіжні проекти вже не раз ішлося на сторінках “Проскурова”. Він переконаний, з відкриттям Молодіжного центру робота з молоддю стане ще активнішою. Адже саме тут зможуть реалізовуватися різні молодіжні ініціативи. Влад Гребенюк представив головні напрямки роботи центру: підприємницькі ініціативи, національно-патріотичне виховання молоді, пропаганда здорового способу життя, підтримка та розвиток громадських організацій та інші. Активна молодь міста (старшокласники і студенти) мали можливість висловити й свої пропозиції. Заклад співпрацюватиме з усіма установами міста, робота яких повʼязана з молоддю: педагогами, психологами, лікарями, волонтерами, діячами культури і мистецтва тощо.
“Дуже радий, що в місті зʼявилося місце, куди молодь може прийти поспілкуватися і разом робити щось корисне. Вже на відкритті центру познайомився з багатьма активістами. Атмосфера вражає — куточок для спілкування з кріслами-мішками, сучасні меблі, приємна музика, кава, чай…” — каже старшокласник ліцею №17 Максим Краснюк.
Нині в центрі офіційно працюватимуть п’ятеро спеціалістів. При підборі кадрів враховувались активність, комунікабельність, дієвість та креативність. З часом кількість працівників збільшиться, а часовий простір розшириться. Поки що центр працюватиме з 9.00 до 18.00 щодня.
А вже наступного тижня у стінах “Молодіжного центру” відбудеться перший захід — “Школа сучасного лідера”. Проект вчетверте пройде в обласному центрі, він дуже популярний серед молоді”, — каже заступник директора центру Олександра Ващук.
Про всі заходи Молодіжного центру молодь дізнаватиметься у соціальних мережах, на сайті міської ради та через ЗМІ. На реалізацію задумів кошти виділятиме міська рада. Сподіваються в центрі й на підтримку меценатів.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *