Місто і влада

Герої не вмирають

На фасаді ліцею №15 ім. О.Співачука відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Івану Мельнику, який загинув під час бойового чергування 25 квітня 2017 року на Донеччині.

Рідні, бойові побратими та небайдужі хмельничани прийшли до приміщення ліцею №15 віддати данину пам’яті герою. Хвилиною мовчання присутні вшанували Івана Мельника, який віддав найдорожче — своє життя за вільну Україну.
Іван Мельник народився 7 липня 1994 року в Хмельницькому. У 2012 році закінчив СЗОШ №15 (нині ліцей). Навчався в Хмельницькому національному університеті. З лютого 2016 року проходив військову службу за контрактом у 383-му окремому полку дистанційно-керованих літальних апаратів Повітряних Сил ЗСУ. Був направлений для виконання бойових завдань у 95-ту окрему десантно-штурмову бригаду Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, у складі якої брав участь в антитерористичній операції на Сході.
Солдат Іван Мельник загинув від кулі снайпера 25 квітня 2017 року в районі селища міського типу Новгородське Донецької області. Похований на Алеї слави на території кладовища у Раковому. Удостоєний звання “Почесний громадянин міста Хмельницького” посмертно за жертовність, героїзм, незламність духу в захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України.
Нагадаємо, у березні 2016 року на фасаді ліцею №15 було встановлено дошку на честь загиблого у зоні проведення АТО 32-річного правоохоронця Олександра Співачука. Також нещодавно у Хмельницькому відкрили меморіальні дошки на честь Героя Небесної сотні Артема Мазура та загиблого у зоні АТО кіборга Дмитра Іваха.
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *