Кримінал

На кіно та книжку — до “Артхаус в Т”

За підтримки міської ради з 14 до 27 квітня у місті триває проект “Артхаус в Т”. У приміщенні громадської організації ГО “Центр розвитку театру “Час Т” на вулиці Проскурівського підпілля, 71, кімната 36, відбуваються цікаві заходи: перегляди кінострічок, презентації книг та спілкування на театральні теми.

Відкрився “Артхаус в Т” переглядом фільму “Чоловік, який вбив Дон Кіхота” знаного британського казкаря і романтика Террі Гілліама. З невідомих причин фільм був у розробці 15 років. І лише 2018-ого його нарешті випустили в прокат.
Фільм нетрадиційний — справжній артхаус, де є все — і сміх, і сльози, і кохання, і бійки, і видовищні зйомки, і звичайний стьоб, і цілком актуальні для сьогодення сюжети.
Метою проекту “Артхаус в Т” є не тільки знайомство глядача з цікавими творами, а також обговорення актуальних мистецьких тем.
Так, після перегляду “Чоловіка, який вбив Дон Кіхота” увагу глядачів зосередили на якісному перекладі фільму українською мовою. Зроблений він вітчизняною компанією прокату та створення арт-кіно “Артхаус Трафік”, яка надала дозвіл на безкоштовний перегляд кінострічок у рамках проекту.
Цьогорічний “Артхаус в Т” також пропонує відеоперегляд кращих зразків театрального мистецтва під час засідання міського театрального клубу “ЕT CETRA”.
Чекають на відвідувачів і презентації цікавих сучасних книг, зокрема “Монополії” хмельничанина Дмитра Пресліцького. Свій твір автор позиціонує з жанром фентезі.
“Монополія” — це казка для дорослих. Йдеться у ній про те, як люди поступово втрачають почуття, віддаючи їх заради матеріального блага. Їх колекціонує головний герой Булочник, який згодом починає правити людьми. Ті скидають його з престолу, але наступний лідер нічим не кращий.
Своє видання презентуватиме ще один хмельничанин Юрій Ерметов. Його книга “Янголи в мережі” складається з листувань у соціальних мережах.
Завершиться “Артхаус в Т” майстер-класом з оздоблення пасхальних яєць декупажем від відомої майстрині Марії Рижикової.
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *