Місто і влада

Дорога “з нуля” — вперше за кілька десятиліть

Недавно тут росли чагарники, а нині на вулиці Січових Стрільців працює техніка. Завершити масштабне будівництво нової дороги, що з’єднує Старокостянтинівське шосе з мікрорайоном Озерна, планують уже у 2020 році.
“Це перший дорожній об’єкт, який ми будуємо “з нуля”, — розповідає міський голова Олександр Симчишин. — Та й, чесно кажучи, мешканці міста не пригадують подібного будівництва за попередні десятиліття. Темпами і якістю робіт я задоволений. Наразі завершено будівництво зливової каналізації, мереж, підготовлена основа під асфальтування. Закладаємо перший шар асфальтобетону. Попереду — ще багато роботи. Адже тут передбачені тротуари, велодоріжка, освітлення тощо. В проекті навіть є зелена зона. Плануємо цього року завершити дорожнє полотно, а вже пішохідну і велозони, а також освітлення робити згодом.
У майбутньому, за словами міського голови, вулицею курсуватиме громадський транспорт. А от вантажівкам понад 10 тонн сюди буде зась.
“Дорога б витримала і важкі автомобілі, — каже очільник міста, — але переконаний, що такий транспорт не має їздити спальним районом”.
Протяжність нової дороги — більше 800 метрів. Вона матиме чотири смуги і вартуватиме до 30 мільйонів гривень. Майже половину коштів підрядники вже освоїли.
“Нас не цікавить будівництво заради будівництва, — пояснює Олександр Симчишин. — Працюємо лише заради результату”.
Ольга САЛІПА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *