Кримінал

Хто “замінував” торгові центри в Хмельницькому? Листи від аноніма

11 квітня приблизно о 17.00 поблизу торгових центрів “Оазис” та “Квартал” за лічені хвилини з’явилося сотні людей, миттєво з’їхалися авто поліції, пожежні машини та карети швидкої допомоги. Що насправді трапилось — ніхто з перехожих, водіїв і пасажирів, які бачили загороджену стрічками територію цих закладів, достеменно не знав.

Не одразу зрозуміли, що відбувається, й ті, кого поліція по гучномовцю просила терміново покинути територію цих торгових центрів. А вже згодом містяни дізналися, що будівлі заміновані. Цю інформацію підтвердили й правоохоронці.
На лінію 102 надійшло повідомлення від директора ТЦ “Квартал” про те, що на їхню електронну адресу надійшов лист про замінування торгового центру. А вже через 15 хвилин подібне повідомлення на 102 надійшло від начальника служби безпеки ТЦ “Оазис”. Одразу до двох торгових центрів виїхали всі екстрені служби міста. Працівники поліції спільно з рятувальниками провели евакуацію всіх відвідувачів та працівників магазинів — загалом до півтисячі людей.
Водночас були огороджені прилегла територія, парковки. На сусідніх вулицях перекрили рух. У торгових центрах вибухівку шукали понад чотири години. Фахівцям підрозділів поліції допомагали пошукові собаки. Обстежували підвальні й підсобні приміщення, прилеглі території. На щастя, вибухонебезпечних предметів не знайшли.
За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі. Наразі поліцейські активно шукають зловмисника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *