Місто і влада

Хмельницькі школярі на годину стали депутатами

Відвідати міськраду, дізнатися все про самоврядування та ще й побувати в ролі депутатів та міського голови — реально. В рамках освітнього проекту, який триває вже третій рік поспіль, на навчальних екскурсіях побувала понад тисяча школярів міста.

Цього разу до міськради завітали п’ятикласники СЗОШ №18 ім. В.Чорновола. Традиційно школярів зустріла керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій, якій належить ідея проекту. Юлія Сергіївна виступила й у ролі гіда.
Діти дізналися про історію будівлі міської ради, в якій ще минулого століття, у 1904 році, знаходилось Олексіївське реальне училище, та про досягнення колишніх міських голів обласного центру. Далі школярам показали сесійну залу, де вони на годину стали депутатами та дізналися більше про повноваження народних обранців.
А ще Юлія Сабій ознайомила учнів зі складом міської ради, розповіла про посаду міського голови та напрямки роботи його заступників. Водночас посадовець наголосила на важливості здобуття якісної освіти та мотивації ставити перед собою важливі цілі у житті і робити все можливе, аби втілити їх у реальність.
Далі учасники екскурсії спробували себе у ролі виборців. Спочатку заслухали двох кандидатів на посаду міського голови та обрали його шляхом голосування. Перемогу здобула Анастасія Лавренюк, яка зачитала текст присяги та відповіла на всі запитання “виборців”. І вже традиційно новообраний “міський голова” та його “заступники” за допомогою барабану визначили наступних відвідувачів Хмельницької міської ради. Ними стали пя’тикласники СЗОШ №19 ім. академіка М.Павловського.
“Освітній проект, який починається екскурсією Хмельницькою міськрадою, продовжується конкурсами, квестами, брейн-рингами. Далі громадсько-політичні студії, триденна школа лідерства, яка вже у 20 числах квітня буде проводитись для студентів коледжів”, — відзначила Юлія Сабій.
На згадку про екскурсію діти отримали подарунки від міського голови Олександра Симчишина, а за кілька місяців вони стануть учасниками брейн-рингу “Моя позиція”, переможці якого поїдуть на екскурсію до Верховної Ради України.
Лариса ЛАЗАРЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *