Місто і влада

Заради здорової дитячої усмішки

Міська дитяча стоматологічна поліклініка переїхала в приміщення дитячої поліклініки на вул. Степана Разіна, 1. Тепер батьки зможуть полікувати дитині зуб й водночас відвідати іншого лікаря. Крім того, попереднє приміщення на Подільській було некомфортним, тісним, із частиною застарілого обладнання.


На новосілля дитячої стоматологічної поліклініки минулої пʼятниці завітав міський голова Олександр Симчишин.
За його словами, цей переїзд запланований ще два роки тому. За ініціативи міської влади оновлена дитяча стоматологія має три лікувальні кабінети, кімнати для процедур та кабінети лікарів. Переїзду передував ремонт, на який витратили майже півтора мільйона гривень. За кошти міського бюджету, а це півмільйона гривень, придбали й частину нового обладнання, зокрема три медустановки, пристрої для стерилізації приладів тощо. Решту обладнання перевезено з приміщення на Подільській. Попереду — облаштування стоматологічної лабораторії. Як стверджує Олександр Симчишин, для цього потрібно до 200 тисяч гривень. “На нових стоматустановках є засоби професійної гігієни зубів для знімання зубних відкладень, висококласні фотополімерні лампи. У цьогорічну програму розвитку стоматполіклініки заплановані й інші новації. Наприклад, лікування молочних зубів методом вітальної ампутації. Цей метод дозволяє зберегти функціональну повноцінність кореневої пульпи і тим самим забезпечити умови для росту і формування коренів постійних зубів.


Графік роботи у новій стоматологічній поліклініці не змінився. У будні з 8.00 до 20.30 планово-терапевтичне лікування надають три лікарі в одну зміну і три в другу. А також пацієнтів приймають хірург, ортодонт та лікар невідкладної допомоги. При гострому зубному болі він приймає й у вихідні з 9.00 до 16.00. Талони на прийом до лікаря можна взяти зранку безпосередньо у стоматологічній поліклініці або зареєструватися на наступний тиждень у пʼятницю через Інтернет. Лікування зубів тут безкоштовне.
А ще для юних пацієнтів облаштували дитячий куточок. Фахівці роблять усе, щоб лікування зубів було для дитини звичайною безболісною процедурою. Вчать дитину змалечку розуміти, що лікування зубів — необхідне для краси і здоровʼя, а догляд за ними — прояв особистої культури.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *