Місто і влада

Вулиці стануть світлішими

Модернізація освітлення на вулицях Хмельницького — це, в першу чергу, питання безпеки. На цьому не раз зауважував міський голова Олександр Симчишин.

“Дуже важливо, щоб дороги нашого міста були більш комфортними та безпечними. І ми робимо їх такими. Крім того, енергоощадне освітлення дозволить економити бюджетні кошти на сплаті за електроенергію”, — наголошує очільник міста.
Саме тому комунальне підприємство “Міськсвітло” продовжує працювати над покращенням зовнішнього освітлення обласного центру. На його оновлення з міського бюджету за три роки вже витрачено до 10 мільйонів гривень. Цьогоріч планують замінити 300 старих натрієвих ламп LED-світильниками та до семи кілометрів неізольованих повітряних ліній на ізольовані (під капремонт виділено майже 3,5 мільйона гривень). Доречно нагадати, що протягом трьох років у нашому місті вже з’явилося понад 1200 нових діодних ліхтарів.
Як зауважує керівник комунального підприємства “Міськсвітло” Володимир Пекарський, нові світильники дозволяють місту значно заощаджувати, бо у п’ять-шість разів менше споживають електроенергії, ніж лампи розжарювання. Торік Хмельницький зекономив на зовнішньому освітленні 1,2 мільйона кіловат-годин електроенергії або 3,5 мільйона гривень. Світильники дуже вигідні, оскільки не потребують постійного обслуговування та частої заміни. Нові лампи мають термін гарантії п’ять років.
Покращуючи якість освітлення, безпеку мешканців, є ще й екологічні переваги.
Наразі працівники “Міськ-світла” займаються капітальним ремонтом зовнішнього освітлення масиву індивідуальної забудови “Світанок”, що в Лезневому. Вже проклали 3,5 кілометра нового кабелю, встановили додатково 10 залізобетонних опор та 90 кронштейнів. Незабаром тут встановлять 85 LED-світильників.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *