Місто і влада

Блаженніший Епіфаній у Хмельницькому

З першосвятительським візитом 13 квітня у нашому місті перебував Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятель ПЦУ очолив урочисту Божественну літургію та молебень у храмі Всіх Святих Землі Української перед іконою-копією Божої Матері “Кікської”. До спільної молитви долучилися сотні вірян, а також керівники міста й області.

Після завершення служби Божої Блаженніший Епіфаній звернувся до присутніх з духовною проповіддю, в якій зауважив, що під час Великоднього посту не варто забувати про духовне. А також нагадав про виконання громадянського обов’язку українців — голосування на виборах президента, які відбудуться 21 квітня. У своїй проповіді предстоятель Української православної церкви закликав хмельничан зробити обдуманий вибір. “Усе залежить від кожного з нас. Ми обираємо наше майбутнє, ми обираємо той час, в якому будемо трудитися, наполегливо розбудовувати як церкву, так і Українську державу. Ми обираємо не просто добру людину, ми обираємо главу української нації, того, хто буде представляти нас на міжнародній арені. Тому віримо, що Господь дасть нам мудрість, щоб ми в майбутньому рухалися в напрямку, окресленому Революцією гідності…”
З представниками преси Блаженнійший Митрополит спілкувався про долю УПЦ й Томосу. За його словами, впродовж трьох місяців у єдину Українську православну церкву вже перейшло понад півтисячі парафій. На Хмельниччині до ПЦУ приєдналося понад 70 парафій. “Віримо, що Господь і надалі не полишить нас без своєї допомоги. Покладаючи свою надію на Бога, ми сподіваємося, що все у нас в країні буде добре. Тому нехай Господь надалі нас благословляє!”
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *