Спорт

Тріумфальна перемога юних хмельничан

Проект “Дитяча легка атлетика IAAF” започаткований у 2005 році. Це одна з найбільших програм розвитку масового спорту в світі. Її мета — залучити до занять легкою атлетикою якомога більшу кількість школярів і тим самим пропагувати здоровий спосіб життя. Водночас програма розрахована на підвищення статусу уроків фізичної культури. За час існування проект охопив півтора мільйона дітей майже зі 100 країн світу.

Не пасуть задніх і хмельничани. Викладачі фізкультури базових шкіл обласного центру отримали сертифікати на викладання легкої атлетики за програмою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF). Такою ініціативою хочуть заохотити до занять легкоатлетичними видами спорту якомога більше школярів і виховати нове покоління спортивної еліти міста.
Цього року Хмельницький вперше приймав другий — передостанній етап західноукраїнської ліги за програмою “Дитяча легка атлетика IAAF”. До обласного центру з’їхалися команди з Тернополя, Луцька, Вінниці, Івано-Франківська та Ужгорода. Наше місто представляла збірна п’ятикласників СЗОШ №29.
За словами начальника управління молоді та спорту міської ради Сергія Ремеза, цим змаганням передував міський етап, у якому взяли участь усі загальноосвітні середні заклади. Поставились до цього заходу дуже відповідально, включивши до тренувальних вправ багатоскоки, метання списа, штовхання набивного м’яча, проходження координаційної драбинки і бар’єрів. Врахували й допущені помилки під час першого етапу, який відбувся в Тернополі. Тоді наша збірна посіла четверте місце серед шести команд. Другий етап став тріумфальним для наших школярів.
Крім нагород, юні спортсмени отримали подарунки від міського голови, а Центру по роботі з дітьми та підлітками Олександр Симчишин вручив ключі від нового автомобіля, який місто придбало за 420 тисяч гривень.
“Маємо дати можливість займатися фізкультурою кожній дитині. Не говоримо про спорт з високими досягненнями, а саме про здоровий спосіб життя. Центр по роботі з дітьми та підлітками демонструє нині неабияку активність, і це тішить. Щоб реалізувати якомога більше завдань, їм треба бути мобільними: перевезти спортобладнання, звукову апаратуру тощо. Тому обрали модель авто, яка відповідає цим вимогам. Це вже друга машина, яку передаємо спортсменам міста. Першу у вересні 2018-ого вручили для потреб тих, хто займається велоспортом”, — зазначив Олександр Симчишин.
Завершальний етап західноукраїнської ліги за програмою “Дитяча легка атлетика IAAF” відбудеться 19 квітня в Івано-Франківську.
Лариса ЛАЗАРЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *