Місто і влада

Субсидії монетизували: допомога надходитиме готівкою

З березня уряд розпочав виплату субсидій готівкою тим громадянам, яким субсидію призначено у 2018 році.
Першими “живі” кошти для оплати комунальних рахунків за лютий отримали пенсіонери. Тим, у кого є пенсійна картка, субсидія була зарахована туди. Тим, у кого немає, додому принесе листоноша. Усі НЕ пенсіонери зможуть отримати свою монетизовану субсидію у будь-якому відділенні Ощадбанку.

МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” звертає увагу хмельничан, що після того, як споживачі отримають субсидії грошима “на руки”, у їхніх рахунках за комунальні послуги зазначатимуться суми, рекомендовані до оплати в повному обсязі. Тобто в платіжках не буде зазначено розмір компенсації. Наприклад, якщо ви отримали субсидію у розмірі 1000 гривень, а в рахунку зазначено 1500, — це означає, що, крім отриманої 1000 гривень, вам необхідно додати ще 500 і сплатити за спожиті послуги.
Водночас МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” закликає своїх споживачів бути уважними, аби сплатити саме суму, зазначену в платіжках, і не затримувати в себе кошти, які отримуєте як компенсацію для сплати комунальних послуг.
Підприємство сподівається на розуміння споживачів, адже від вчасного розрахунку за надані послуги залежить насамперед розрахунок теплопостачального підприємства за природний газ. Крім того, “Хмельницьк-теплокомуненерго” необхідно сплачувати за інші використані ресурси, а це холодна вода, електроенергія тощо. Все залежить від розрахунків споживачів!
Отримавши субсидію грошима, споживачі також мають оплатити повну вартість послуг з водопостачання та водовідведення, які надає МКП “Хмельницькводоканал”. Підприємство звертає увагу хмельничан, що в разі виникнення заборгованості, яка перевищуватиме місячне нарахування, кошти по субсидії надходити не будуть. Відновлення надходження коштів розпочнеться тільки після повного погашення боргу! У Хмельницькому субсидію (оформлену 2018-го) отримуватимуть грошима майже 16 тисяч пенсіонерів, до 7 тисяч працюючих малозабезпечених та 646 хмельничан, які оформили субсидію з 2019 року.

Вл. інф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *