Місто і влада

Пляж без “Малібу”, зате з комфортом

Якось воно не справедливо. На правому березі Південного Бугу — нова набережна, де можна гарно відпочити і поспостерігати, як перші промені запалюють голубе плесо річки. Через острів кохання видно мікрорайон Гречани — його торік уперше за півстоліття почистили від чагарників, а пляж на лівому березі, наче бідний родич, хоча й мав господаря.

З серпня 2007 року територію міського пляжу орендувало товариство з обмеженою відповідальністю “Браво”. Цю ділянку воно передало в користування власниці кафе “Малібу” Анаїді Ділоян, яка й відповідала за утримання та благоустрій пляжу. Проте, як повідомили у відділі благоустрою управління житлово-комунального господарства, приватний підприємець не виконувала умов договору. Торік у жовтні управління житлово-комунального господарства міськради розірвало угоду, повернувши земельну ділянку, на якій розташований міський пляж, у комунальну власність міста і передали на баланс КП “Парки і сквери міста Хмельницького”.
До початку купального сезону міський пляж приведуть до ладу. Старі парасольки та роздягальні замінять на нові, а смугу пляжу розширять.
Берег Південного Бугу, який межує з Молодіжним парком, стане чистішим, там побільшає піску і з’являться нові фонтанчики з питною водою. Все це вже почали робити. Комунальники очищають акваторію пляжу від сміття і водоростей, які накопичились упродовж багатьох років. Обнова обійдеться міському бюджету в понад півмільйона гривень.
“За 200 тисяч гривень порівняємо рельєф пляжу, вивеземо звідти бур’яни, розчистимо акваторію, завеземо новий просіяний пісок. У штатний розпис буде введено працівника, який безпосередньо займатиметься прибиранням піщаної смуги пляжу”, — розповідає начальник управління ЖКГ Василь Новачок.
Наразі на офіційно облаштованому місці для купання вже з’явилася перша кабінка для переодягання (на фото). Решту кабінок планують встановити до кінця квітня. Тож купальний сезон у Хмельницькому розпочнеться вчасно, а умови для відпочинку містян стануть кращими та комфортними.
Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *