Місто і влада

До дитсадка без черг

У Лезневому будують перший дошкільний заклад

До обласного центру Лезневе приєдналось понад півстоліття тому. З тих пір у цьому мікрорайоні не збудували жодного дошкільного закладу. І лише торік у провулку Шостаковича викопали котлован та забили перші палі під будівництво дитячого садка.

Нині об’єкт готовий на 40 відсотків. Двоповерхова будівля має перекриття, вікна, а тиждень тому фахівці розпочали сантехнічні роботи та монтаж електропроводки. Матиме дитячий садок власну котельню, яку будують паралельно з основним корпусом, шість ігрових майданчиків та стадіон з біговою доріжкою.
“На новий дошкільний заклад із нетерпінням чекають і батьки, і малюки. Дитсадки, до яких нині довозять дітей, переповнені. Це велике навантаження і для малечі, і для вихователів, — каже Яна Чорна, мама п’ятирічних доньок-двійнят. — Дуже сподіваюся, що молодший синочок піде вже у новозбудований садок”.
За словами міського голови Олександра Симчишина, дитсадок розрахований на майже півтори сотні дітей. Його будівництво, яке обійдеться бюджету міста у 31 мільйон гривень, планують завершити вже наступного року.
“Цей дитсадок забере приблизно 150-170 діток з НВО №1 та з ДНЗ №36, до яких нині найбільше довозять малюків лезнівчани. Фактично ми збудували або будуємо 12 навчальних об’єктів. Їхнє повне завершення нам дасть можливість суттєво вирішити проблему з чергами у дитсадочки”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

 

Новий корпус НВО №1 планують завершити наступного року

На території навчально-виховного об’єднання №1 на Старокостянтинівському шосе, 3б триває будівництво нового корпусу площею майже 3 тисячі квадратних метрів. Це дасть змогу відкрити декілька додаткових класів для початкової школи та нові групи у дитсадку. Окрім цього, на нульовому поверсі чотириповерхової будівлі облаштовують два спортзали, а на третьому — дві актові зали.

Нині тут уже встановили вікна і покрівлю, активно працюють сантехніки, електрики та газівники. Тривають й оздоблювальні роботи. Новий корпус з’єднають з основним приміщенням НВО переходом.
Додамо, що реконструкція розпочалася торік, хоча сам об’єкт почали зводити ще у 2012 році. Він дістався місту в спадок від попередніх керманичів у напівзруйнованому стані. За словами міського голови Олександра Симчишина, готовність була мінімальною, окрім того, кілька рівнів цегли довелось демонтувати, оскільки будівля стояла під відкритим небом впродовж п’яти років.
“Навколишня територія дуже активно розбудовується, фактично зводять цілі квартали за продовольчим ринком і попит на навчальний заклад тут просто неймовірний, значно більший, ніж НВО може вмістити зараз. Реконструйована будівля — це, можна сказати, новий навчальний об’єкт. Додаткові групи в дитсадку, додаткові класи, капітальний ремонт діючого харчоблоку — усе це дасть змогу вирішити проблему влаштування дітей у навчальний заклад у цьому мікрорайоні”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Реконструкція, а фактично будівництво довгобуду, коштуватиме міському бюджету 30 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *