Місто і влада

Шанс для молоді: міськрада відчиняє двері для стажування

Мабуть, не один випускник вишу під час пошуку роботи потрапляв у так зване замкнуте коло: на роботу не беруть без досвіду, а досвіду немає, бо не беруть на роботу.
Найкращий спосіб виходу з нього — стажування. Воно допомагає студентам отримати досвід роботи ще до закінчення навчального закладу і навіть може стати трампліном для кар’єри. Хмельницька міська рада пропонує молоді унікальну можливість — пройти стажування у виконавчих органах міської ради, отримати досвід роботи в органах місцевого самоврядування, проявити свій хист та лідерські здібності, а взамін отримати свідоцтво про стажування та рекомендації для працедавців.
“Ми хочемо бачити у міській раді, в інших органах влади активну, дієву молодь, яка має лідерські задатки, любить своє місто, хоче творити його історію. Тому з 2019 року започатковуємо практику стажування, насамперед для студентської молоді, аби вона бачила, як функціонує місцеве самоврядування. Щоб молодь мала додаткову мотивацію, і, можливо, уже після завершення вищого навчального закладу прийшла до нас працювати. Вона має впливати на рішення і ситуацію не тільки у форматі ідей, а й у форматі дій”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Програма працюватиме за принципами прозорості, політичної незаангажованості та відповідальності. У такий спосіб міськрада роститиме лідерів зі стартових позицій. Задля цього на першому етапі стажисти вивчатимуть Закони України “Про місцеве самоврядування”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, регламент роботи Хмельницької міської ради та її виконавчого комітету та інструкції з діловодства у виконавчих органах Хмельницької міської ради. Також для них проведуть тренінги. А ось напрямок за яким можна пройти стажування, кожен обиратиме самостійно. Їх є 12, детальніше про них ми інформували в минулому номері газети “Проскурів”.
Щоб пройти стажування, необхідно обрати напрям, заповнити до 15 квітня аплікаційну форму, яка є на сайті міськради, пройти співбесіду та тестування /час і місце повідомляється особисто зареєстрованому стажисту/ та пройти підготовче навчання. Двомісячне стажування проходитиме за гнучким графіком.
До стажування допускаються громадяни України віком до 25 років, які мають початковий, бакалаврський або магістерський рівень вищої освіти, продовжують навчання, тимчасово не працюють або працюють на умовах неповного робочого часу, не притягувались до кримінальної відповідальності, вільно володіють державною мовою, мають навички роботи на комп’ютері та оргтехніці.
Учасники, які успішно виконали програму стажування, виявили найкращі професійні навички та організаційні здібності, матимуть можливість бути працевлаштованими у виконавчих органах міської ради в порядку, передбаченому Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” або отримають рекомендації для працедавців.
Лариса ЛАЗАРЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *