Місто і влада

У Хмельницькому відкрили українсько-німецьке підприємство з виробництва побутової хімії

В обласному центрі запустили підприємство з виробництва побутової хімії з інвестиціями 85 мільйонів гривень. Це спільне українсько-німецьке підприємство “2К”, яке вироблятиме побутову хімію, мийні засоби та косметику. Продукцію реалізовуватимуть в Україні та експортуватимуть до Європейського Союзу.

За своїми потужностями це — друге в Україні підприємство, що виробляє подібні товари. Нині тут трудяться 200 працівників. Упродовж року виробничі потужності планують збільшити вдвічі, а кількість робочих місць зросте до 400.
“На нашому підприємстві — висока автоматизація виробництва. Всі технології європейські, всі стандарти європейські, якість продукції тільки на європейському рівні, яка постійно контролюється німецькою лабораторією та відповідає всім стандартам Євросоюзу”, — розповів співвласник компанії Денис Кушал.
“Це бізнес виробничий, це створення доданої вартості, це експорт. І, що надзвичайно важливо, — хмельничани отримують нові робочі місця, хороші умови праці, достойну заробітну плату, зросте податок на доходи фізичних осіб, що надходить до місцевого бюджету, — зазначив міський голова Олександр Симчишин. — За минулий рік у Хмельницькому створено новими підприємствами та виведено з тіні понад 5200 робочих місць, а це тільки податку на доходи фізичних осіб додатково 55 мільйонів гривень до міського бюджету”.
Відкрили завод у приміщенні колишнього торговельного центру “Європа”, який закрився у 2014 році через брак клієнтів. Територія заводу охоплює 27 тисяч квадратних метрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *