Місто і влада

Перший камінь у фундамент майбутнього: будівництво Палацу спорту стартувало

Минулої п’ятниці на Прибузькій, 5/1a відбулась урочиста церемонія закладення першого символічного каменя під будівництво сучасного Палацу спорту.

Разом із міським головою Олександром Симчишином символічний міні-блок з памʼятним написом “Хмельницька міська рада” і датою залив бетоном заступник міністра молоді та спорту України Микола Даневич.
Почесний гість міста зазначив, що будівництво Палацу спорту — велика подія не лише для Хмельниччини, а й для всієї країни, бо за роки незалежності це перша вагома субвенція Міністерства у розвиток спорту. З державного бюджету на будівництво Палацу спорту наше місто отримало 54 мільйони гривень. Кошти виділені за перемогу в державному конкурсі Міністерства молоді і спорту України та федерації баскетболу, в якому взяли участь ще 11 міст. До фіналу дійшли Хмельницький та Рівненщина. За словами Миколи Даневича, наступний грошовий транш у будівництво Палацу спорту в Хмельницькому можливий за умови перемоги міста в черговому державному конкурсі. Як повідомив міський голова Олександр Симчишин, до виграної суми доплюсовується ще майже 14 мільйонів з бюджету міста. Міський голова зазначив, що будівництву Палацу спорту в нашому місті передували успіхи хмельницьких спортсменів, в тому числі їхня участь у єврокубках. А також розповів, що майбутній Палац спорту — це багатофункціональна спортивна споруда. Тут проводитимуться змагання дитячого та дорослого рівнів з різних видів спорту: волейболу, баскетболу, гандболу, футзалу та інших. Навіть можна влаштовувати видовищні змагання з боксу, кікбоксингу, боротьби та художньої гімнастики.
Загалом головний зал Палацу спорту розрахований майже на три тисячі глядацьких місць. Арена спорту європейської якості стане також місцем проведення різноманітних концертів, виставок та економічних форумів.
Участь у церемонії закладення першого каменя взяли й начальник відділу інвестицій та розвитку спортивної інфраструктури Міністерства молоді та спорту України Анна Сдобнова, заступник міського голови Андрій Бондаренко, керівник обласної державної архітектурно-будівельної інспекції Антоніна Бойко та начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *