Культура

Залюблені в поезію і рідне слово

У Хмельницькому відбувся третій міський конкурс читців “Слово нації”. Започаткований навесні 2017-ого Хмельницькою міською радою, він став справжнім святом української поезії і вкотре довів, що рідне слово — то жива схованка людського духу, його багата скарбниця.
Цьогоріч, як і в попередні роки, зі сцені Палацу творчості дітей та юнацтва звучали вірші подільських авторів та власні у виконанні учнів загальноосвітніх закладів міста. Конкурсанти занурювали глядачів у вир сподівань, надій і любові та вражали різноплановою тематикою: війна на Сході, визволення міста від фашистських загарбників, любов до близьких та української мови, внутрішні переживання авторів…
Майстерність виконання юних дарувань оцінювало журі, до складу якого увійшли письменниці Ольга Саліпа та Оксана Радушинська, подільські поети Ігор Байдак і Володимир Олійник, голова міського товариства “Просвіта” Зоя Діденко та керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради, співголова й ідейна натхненниця проведення цього конкурсу Юлія Сабій.
Ім’я переможців конкурсу “Слово нації” оголосять на гала-концерті, який відбудеться на початку квітня.
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *