Освіта

Навчіть дитину будувати комунікативні зв’язки

Психологи розцінюють молодший шкільний вік як один із найскладніших періодів, тому що школа змінює все, що було до цього в житті дитини. Школярам доводиться вчитись будувати нові стосунки з незнайомими раніше вчителями, однокласниками. До того ж у психології існує таке поняття, як “криза семи років”, що створює ускладнення для якісного процесу спілкування з учителями, батьками, однолітками. Нова соціальна ситуація виступає як стресогенна.
Величезну роль на розвиток індивідуальності молодшого школяра покладають насамперед на педагога. Тому вивчення особливостей спілкування молодших школярів у колективі є важливим напрямком психолого-педагогічного дослідження.
Дефіцит спілкування та дружніх стосунків викликає ускладнення і навіть напруженість, конфлікти між дітьми, а то й захворювання. У спілкуванні дуже важливим є необхідність зрозуміти, що кожна людина — найбільша цінність суспільства. А тому слід поважати кожного, з ким спілкуєшся. Володіння навичками комунікацій є запорукою гарних стосунків у будь-якому колективі. Це допомагає уникнути конфліктів та піднімає рівень якості навчально-виховного процесу в школі.
Тому психологи нагадують, що дуже важливо якомога раніше починати допомагати школярам вчитись будувати комунікативні зв’язки.
За інформацією Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *