Про Хмельницький

Професор Кирило Чумаков оперував службових собак у зоні проведення ООС

Єдиний в Україні мобільний ветеринарний пункт, створений на базі кінологічного центру ГУ Нацполіції Хмельниччини, повернувся з зони проведення операції об’єднаних сил. За тиждень спеціалісти оглянули та надали допомогу понад сотні службових собак Нацполіції та Нацгвардії, які разом з кінологами несуть службу в бойових умовах…

До складу мобільної бригади увійшли відомий у ветеринарії професор Кирило Чумаков, а також заступник начальника відділу організації кінологічної діяльності Нацполіції України Ярослав Красьоха та начальник кінологічного центру ГУНП в Хмельницькій області Олексій Дяк.
Першу зупинку мобільний ветеринарний пункт зробив у Дніпропетровську, де професор Чумаков провів чотири операції службовим собакам. Далі спеціалісти вирушили в Донецьку та Луганську області, де відвідали Сєвєродонецьк, Покровськ, Бахмут, Маріуполь та Краматорськ. Окрім поліцейських собак, оглянули службових собак Нацгвардії та фіскальної служби і надали кваліфіковані консультації їхнім кінологам.
До слова, пересувний пункт оснащений усім, що потрібно для швидкого розгортання своєрідного польового шпиталю і майже нічим не відрізняється від стаціонару. В салоні автомобіля обладнана операційна та є необхідне устаткування для діагностики тварин, навіть сучасний апарат УЗД.
Така поїздка в зону проведення операції об’єднаних сил була першою. Експеримент виявився вдалим. Відтак надалі мобільний ветеринарний пункт працюватиме вже на постійній основі.
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *