Освіта

“Мандруючи Україною”, встановили рекорд

Понад місяць усі 30 шкіл міста грали в настільну гру “Мандрівка Україною”. З допомогою пазлів понад 12 тисяч учнів викладали сім чудес України. Тож не лише весело проводили дозвілля, а й дізнавалися про національні шедеври світового рівня та історію рідної країни. Ігрове поле “Мандрівки Україною” формату А2 складалося з 12 пазлів. На ньому зображено стилізовану карту України, на якій розташовані 134 цікаві історичні, природні, сакральні об’єкти, місця народження відомих українців, місця славних баталій та багато іншого.

А вже минулого вівторка у Палаці творчості дітей та юнацтва відбулось урочисте підбиття підсумків акції. Граючись, діти встановили рекорд у категорії “Масові заходи”, який зафіксували офіційні представники Книги рекордів України. До речі, під час встановлення рекорду був присутній і автор гри — львів’янин Юрко Смертига.
“Нині у світі існує чимало дитячих забавок, але мало таких, які вчать любити рідну землю та знайомлять з її красотами. Компонуючи пазли, діти зможуть в ігровій формі вивчати історію та географію України”, — сказав автор гри.
Найактивніші школи, які взяли участь в акції, отримали у подарунок екземпляри настільної гри. Хмельницьким школярам Юрко Смертига подарував й інші авторські настільні ігри патріотичного змісту: “100 років УНР” та “Українська повстанська армія”. Завдяки цим захопливим пазлам діти зможуть більше дізнатися про героїв України.
Учасники акції “Мандрівка Україною” отримали грамоти від міського голови Олександра Симчишина. Їх вручила заступник мера Галина Мельник. Також діти отримали грамоти від міського департаменту освіти і науки, які вручила в.о. директора департаменту Людмила Корнієцька.
Любов ЗІНОВʼЄВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *