Культура

У день народження Шевченку дарували квіти

Не лише Україна, світ минулими вихідними відзначив 205-у річницю від дня народження українського генія, словесного борця за волю і добробут нації — Тараса Шевченка. Слово про Кобзаря звучало всюди, до його могили в Каневі несли оберемки квітів. До памʼятника Тарасу Шевченку лягли квіти в нашому місті.

Зранку 9 березня сквер ім. Т.Шевченка замайорів синьо-жовтими стягами та всіма кольорами весняного цвіту. Так під виконання Хмельницьким академічним муніципальним камерним хором “Реве та стогне Дніпр широкий” та “Сонце заходить” Хмельницький вшанував день народження Великого Кобзаря. Серед величезної кількості тих, хто віддав честь Шевченку, — офіційні колони від міської ради та обласної держадміністрації, різних установ та громадських організацій…

У рамках урочистості відбулося читання Шевченкової “Катерини” вихованцями театрального відділення обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Старицького. Власні поезії-присвяти Кобзарю зачитав член Національної спілки письменників Укаїни, голова обласного обʼєднання Всеукраїнського товариства “Просвіти” ім. Т.Г.Шевченка Віталій Міхалевський.

Уривки з вистави “Тарасові небеса” за творами Шевченка демонстрували актори студентського літературного театру “Глорія” Хмельницького національного університету.

Вранішнє вшанування Тараса Шевченка продовжилося у монотеатрі “Кут”, де відбулася тематична програма “Не промовчи Шевченка у собі” народного артиста України Володимира Смотрителя.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *