Від редактора

Зробимо місто чистішим

У Хмельницькому стартував місячник санітарного очищення та благоустрою міста. Триватиме він до 11 квітня. Протягом місяця міська влада традиційно закликає хмельничан долучитися до прибирання зелених зон, проведення Дня довкілля та підготовки до Великодня.

Мешканців приватного сектора під час прибирання власних садиб закликають не складати сміття обабіч доріг, на тротуарах, газонах та не спалювати гілля. За спалення сміття передбачений штраф від 340 до 1260 гривень.

У мешканців приватного сектора є кілька варіантів вирішити проблеми з зеленими відходами. По-перше, власники приватних будинків можуть компостувати листя й відходи з городів у компостних ямах на своїх земельних ділянках. Також власним транспортом можна вивезти листя на територію полігону твердих побутових відходів. Третій варіант — замовити спецтехніку для вивозу листя на сміттєзвалище. Прийом “зелених відходів” від фізичних осіб буде безкоштовним.

Аналогічна ситуація з гіллям: його можна відвезти самотужки або орієнтуватися на дати вивезення сміття з мікрорайону КП “Спецкомунтранс”. Така можливість є раз на два місяці. Дату приїзду техніки повідомлять головам квартальних комітетів та власникам приватних будинків.

Також у рамках місячника відбудеться прибирання прибережних смуг річок і водоймищ, доріг і вулиць, парків, скверів, цвинтарів, ринків, дитячих та спортивних майданчиків, підвалів і горищ житлових будинків, контейнерних майданчиків, зупинок громадського транспорту, прибудинкових територій і громадських криниць, територій підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності.

Міська влада закликає керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, фізичних осіб-підприємців, кожного небайдужого мешканця навести лад на територіях підприємств та організацій, прибрати ділянки біля магазинів і кафе. Мешканцям багатоповерхівок та приватного сектору — подбати про чистоту на прибудинкових територіях, у під’їздах будинків, на територіях приватних садиб.

Чисте місто — це показник культури його жителів!

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *