Культура

Насолодитися красою допоможе “Краще з фондів” фотомузею

У переддень жіночого свята у музеї-студії фотомистецтва відбулося відкриття експозиції “Краще з фондів”. Сюди увійшли 55 світлин різної тематики та жанрів з музейної колекції, яка налічує до двох тисяч експонатів.

За вісім з половиною років існування музею тут відбулося 111 міжнародних фотосалонів та персональних виставок кращих фотохудожників України.

У “Кращому з фондів” представлені роботи класиків української та світової фотографії Євгенія Комарова, котрий відзначається надзвичайною реалістичністю пейзажів, Олега Бурбовського — фотографа з величезним творчим стажем, який має чимало нагород, на його знімках — плеяда радянських зірок, історичні постаті, знімає у різних жанрах, Сергія Бусленка, котрий підкорив фотокамерою стихії, та інших. Колекціями світлин цих авторів пишається світ, вони отримували найвищі нагороди на міжнародних конкурсах”, — зазначає директор музею-студії фотомистецтва Віталій Савін.

Експозиція умовно розділена на блоки: пейзаж, портрет, натюрморт, жанрова фотографія, фото живої природи. Надзвичайно приваблюють квіти, як от-от увійде в свої права: ромашкове поле, хатні букети тощо… Від світлин так і віє весною. Романтики навіюють пейзажі українських міст і сіл, як-от “Сінокіс”, де скирти сіна освіжає літня злива.

Чимало робіт, напевно, до жіночого свята присвячені кращій половині людства: портрети, репортажні фото про працьовитість, таланти і навіть чоловічі риси жінок.

Змушують посміхнутися кумедні тварини, особливо портрет мавпочки з малюком, який нагадує про ласку материнства.

Фото “Краще з фондів” — мирні, святкові, дивлячись на них, відпочиваєш душею і насолоджуєшся красою навколишнього світу.

Це вже друга експозиція з музейних фондів, що символізує: фотомузей впевнено стоїть на ногах і має що показати своїм відвідувачам”, — зазначає член Національної спілки фотохудожників України Анатолій Іванов.

Триватиме експозиція до 30 березня.

Відвідувачі долучилися до акції гуртка “Юний журналіст” Палацу творчості дітей та юнацтва “Ми — за мир”. Так, охочі сфотографувалися з написами “Ми — за мир” різними мовами світу. Фото поширюватимуть у соціальних мережах.

Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *