Мовою здоров'я

Хмельничан зможуть оперувати у поліклініці №1

Хмельницька влада продовжує оновлювати матеріально-технічну базу медичних закладів міста. Так, нещодавно в поліклініці №1 запрацювала оновлена операційна, яка може конкурувати з приватними закладами.

За словами завідувача хірургічним відділенням поліклініки №1 Віктора Петрова, у медзакладі операційна працювала й раніше. Минулого року в ній було проведено 1347 операцій. Проте операційна давно технічно застаріла.

“Влітку ми почали ремонт і нині наша операційна може конкурувати з приватними медичними закладами. Якщо потрібне незначне хірургічне втручання, пацієнту нині не обов’язково лягати в лікарню. Ми тут, у поліклініці, проводимо операції з місцевим наркозом на шкірі, підшкірно-жировій клітковині, травматологічні маніпуляції… Тобто так звані операції одного дня. Надалі як закладу вторинного рівня надання медичної допомоги плануємо розширити кількість послуг, залучити лікаря-анестезіолога, відкрити стаціонар”, — розповів Віктор Петров.

Ремонт і придбання необхідного обладнання обійшлося в 460 тисяч гривень. З них майже 40% виділено з міського бюджету, решта — кошти поліклініки №1. Для нової операційної закупили сучасні операційний стіл і лампу, діагностичне обладнання, аноскоп, меблі…

“Ми взяли курс на забезпечення сучасною матеріально-технічною базою медичних закладів. Так, минулого року вже презентували оновлення міської лікарні та дитячої поліклініки, — зазначає міський голова Олександр Симчишин. — Цьогоріч продовжимо виділяти кошти для поліклініки №1 і для решти медзакладів Хмельницького на придбання нового обладнання й проведення капітальних ремонтів”.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *