Культура

Голос “Нескореної нації”

У Центральній міській бібліотеці 19 лютого відбулася презентація збірника “Нескорена нація”, приуроченого п’ятій річниці Революції гідності. Видання вийшло в рамках книговидавничої програми Хмельницької міської ради “Читай українською”. Нагадаємо, міська програма підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги на 2018-2020 роки “Читай українською” розроблена в руслі урядової Концепції державної політики щодо розвитку національної видавничої справи та популяризації читання.

Презентував книжку голова літературної спілки “Поділля” Володимир Олійник. “Це всеукраїнський збірник поезії, прози, публіцистики, бардівської нісні. Крім подільських авторів, у збірку увійшла й поезія відомих майстрів пера, котрі писали про революційні події сучасності, зокрема Дмитра Павличка, Ліни Костенко, Павла Мовчана, Наталі Дзюбенко-Мейс та інших”, — каже він.

Особливо цінними є й вірші, написані самими учасниками Революції гідності. Наприклад, поема “Я ще живий” Бориса Гуменюка на прізвисько Воєнний вовк. У збірці вміщені не лише його вірші, а й світлини. Ця людина писала не просто про порив душі, а й про власні переживання на Майдані, біль втрати однодумців… Його поема — очі й серце Майдану…”, — переконана поетеса Ольга Лихогляд.

Літераторка розповіла і про власні твори, що увійшли до книжки. Вражає її “Небесна сотня”, написана у формі молитви, а також вірші з циклу “Листи на кордон”.

Свою поезію прочитав також член літературної спілки “Поділля” Віталій Матеуш. Захід доповнив документальний фільм про історію Революції гідності.

Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *