Соціум

Герої Небесної сотні — не забуті!

Вчора, 20 лютого, тисячі хмельничан вшанували Героїв Небесної сотні та полеглих воїнів у російсько-українській війні. Небайдужі пройшлися маршем від Ангела скорботи до пам’ятника Героям Небесної сотні, де представники духовенства відслужили панахиду за загиблими.

На чолі колони хмельничан здебільшого йшла молодь. Студенти тримали в руках фотографії загиблих патріотів. Серед них були й світлини хмельничан, які поклали своє життя під час подій Революції гідності та російсько-української війни. Жителі міста маршем пройшли від Ангела скорботи вулицями Проскурівською, Подільською, Кам’янецькою та Героїв Майдану.

Біля пам’ятника Героям Небесної сотні на великому екрані хмельничанам демонстрували хроніки революційних подій — перші загиблі, початок масових розстрілів, свідчення очевидців.

Там же представники місцевого духовенства різних конфесій, серед яких митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній, відслужили панахиду за загиблими.

Від представників влади до громади звернувся Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, який свого часу був голосом місцевого Майдану.

“Переконаний, що Небесна сотня перемогла. Прості українці абсолютно різних професій, різного віку зробили неймовірний героїчний вчинок. Тоді народилася справжня українська нація, яка може збудувати сильну державу. І тепер — все залежить від кожного з нас. Ми переможемо, якщо приходитимемо сюди за покликом серця. Бо туди ми йшли не за рознарядкою з роботи, а за покликом серця. Ми переможемо, якщо згадуватимемо наших Героїв не в конкретні дати, а щодня. Пам’ять — це не просто пафосне слово, а конкретна дія на користь України”, — наголосив Олександр Симчишин.

До присутніх також звернувся комендант хмельницького Майдану, депутат обласної ради від ВО “Свобода” Юрій Смаль. Він підкреслив, що всі учасники Революції гідності були однією родиною. Тому ми повинні й нині не опускати руки й будувати сильну Україну.

Опісля хмельничани поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної сотні й Меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної сотні та учасників АТО.

Приклад небайдужих хмельничан засвідчує, що українські Герої — назавжди залишаться у наших серцях.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *