Соціум

День закоханих у Хмельницькому

День святого Валентина припадає щороку на 14 лютого. Його назва походить від святого Валентина, якого згадує цього дня під час літургії Католицька церква. У Європі свято почали відзначати ще кілька століть тому, в Україні — зовсім недавно. У нас його здебільшого називають Днем закоханих. Напередодні свята з прилавків магазинів зникає чимало сувенірів, квітів, повітряних кульок та цукерок. А ще кажуть, що одружені цього дня збережуть кохання на все життя.

В Хмельницькому шлюбного буму не буде, але охочих одружитися саме 14 лютого чимало. Тож звичний прийом заяв від тих, хто вирішив побратись, спеціалісти ВРАЦСу перетворили в заручини і здійснюватимуть його до опівночі. Зала урочистих подій буде відчинена до самісінької ночі й для тих, хто цього дня вирішив узяти шлюб. Прогнозовано, що на весільний рушник 14 лютого стануть 15 пар. Наймолодші молодята — 18-річна наречена та 20- річний наречений, найстаршій парі — 48 та 51 рік.
“Більшість закоханих вирішили побратися цього дня та подали заяви ще наприкінці минулого року. Однак це не лише хмельничани, а й молодята з Красилова, Теофіполя і навіть Одеси та Києва, — зазначила начальник міського відділу РАЦС Марина Зубова. — Втім цього року охочих зареєструвати шлюб саме в День святого Валентина не так багато, як минулими роками. Рекорд закохані побили у 2004-ому. Тоді взяли шлюб 38 пар молодят”.
Наразі Хмельницький ВРАЦС уже вдруге приєднався до  акції Мін’юсту “Кохання поза часом”.
А біля кінотеатру “Планета” в обласному центрі облаштували особливо романтичну зону до свята закоханих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *