Кримінал

Грабіжник із ножем напав на дітей

У Хмельницькому вчитель фізкультури затримав молодого чоловіка, який, погрожуючи ножем, напав на двох п’ятикласників.

Інцидент стався 4 лютого, приблизно о 14.00 на території однієї зі шкіл в мікрорайоні Озерна.
Поліцейські встановили, що затриманому хмельничанину 28 років. За майнові злочини він уже відбував покарання в місцях позбавлення волі. Цього разу в нападника правоохоронці вилучили ніж, яким він погрожував дітям, та два відібрані у них мобільні телефони. За фактом розбійного нападу відкрите провадження за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі до семи років.
Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Іван Гладуняк нагадав про себе неприємною новиною

Голову постійної комісії з питань бюджету та фінансів Хмельницької обласної ради Івана Гладуняка обікрали. Інцидент стався в Києві 1 лютого в елітному ресторані узбецької кухні на вулиці Великій Васильківській.

Відпочиваючи, потерпілий необачно залишив свої речі без нагляду. Чи то забув, що в гаманці ціла купа доларових банкнот, чи то був певен, що серед відвідувачів закладу немає злодіїв. Коли ж схаменувся, було вже пізно. Невідомі поцупили майже 4000 доларів, документи та банківські картки.
Поліція завела справу за статтею 185 (крадіжка) кримінального кодексу України, але кишенькових злодіїв поки встановити не вдалося.
Нагадаємо, торік депутат Гладуняк задекларував чимало нерухомості в столиці та області, а також земельні ділянки і власний бізнес.
Раніше Гладуняк був мером міста атомників Нетішина та губернатором Хмельницької області. У 2014 році він вийшов з ВО “Батьківщина” та увійшов до БПП.

Стріляв у зайця — убив кобилу

Кримінальним провадженням закінчилось невдале полювання для 46-річного мисливця з Тернопільщини, який приїхав до Білогірського району в справах.

Із собою тернополянин мав рушницю. Коли ввечері повертався додому, побачив у світлі фар зайця і вирішив його вполювати. Та поки діставав зброю, русак  утік. Тож чоловік вирішив вистрелити просто навмання у темряву. Каже: не бачив, що саме в цей час польовою дорогою їхав возом місцевий житель. Випущена з гвинтівки куля дивом оминула чоловіка, але влучила в коня, який одразу загинув.
Звіролов пояснив поліцейським, що після вистрілу сів у машину і поїхав у напрямку Тернополя, а того, що куля влучила в тварину, не бачив. Наразі відкрите кримінальне провадження за статтею про незаконне полювання. Водночас за вбиту кобилу, яка навесні мала привести лоша, господар вимагає компенсацію в розмірі 70 тисяч гривень і наполягає, щоб у мисливця відібрали дозвіл на зброю.

“Пірат” у Хмельницькому

Співробітники Подільського управління Департаменту кіберполіції спільно з детективами Хмельницького відділу поліції викрили чоловіка, який продавав смарт-приставки для незаконної ретрансляції телеканалів. Правоохоронці встановили, що продаж цих приставок відбувався за допомогою спеціально створеного Інтернет-ресурсу, а його адміністратором виявився 36-річний мешканець Хмельницького.

Смарт-приставка дозволяла користувачу отримувати доступ до понад тисячі платних телеканалів безкоштовно. За словами прес-секретаря департаменту кіберполіції Юлії Квітко, серед них — канали груп StarLightMedia, “1+1 медіа”, “Медіа Група Україна” тощо. “Окрім українських, транслювались і російські канали, які заборонені на території України”, — додала вона.
Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання зловмисника, а також на його складських приміщеннях. Під час обшуку правоохоронці вилучили велику кількість приставок, пристрої дистанційного керування, ноутбук, флеш-накопичувачі, бухгалтерські документи та чорнові записи. Вартість однієї приставки — від 1 до 3,6 тисячі гривень. Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторських прав) Кримінального кодексу України.
Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *