Культура

Мистецький дарунок місту

Фонди обласного художнього музею поповнили картини живої легенди — художника Олександра Дубовика. Таку новину нещодавно повідомила директорка музею Ольга Долінська на фінісажі експозиції митця “Лабіринт значень”.

Нагадаємо, що Олександр Дубовик — митець світового рівня, презентував у нашому місті 38 власних полотен. Три з них залишилися в Хмельницькому, з яких одну власним коштом викупив музей, а ще дві — це щедрий подарунок хмельницьким прихильникам від самого Олександра Дубовика.

Цього разу художник вийшов на зв’язок з прихильниками його творчості за допомогою Інтернету. Сказав, що своїми роботами прагнув довести, що мистецтво — лабіринт. Ті, хто починає ним захоплюватися, безкінечно шукають у ньому себе. Часто, каже автор, звичні мистецькі речі можна відчути і побачити інакше. Так і з його картинами, серед яких є “Чорний квадрат” — другий загадковий квадрат після відомої роботи Казимира Малевича. 

Роботи автора спонукають до роздумів, у них — особлива таїна, яку потрібно розгадувати за певними кодами автора. Один із головних кодів, знаків, який є чи не на всіх картинах Олександра Дубовика, — букет.

З фінісажем (урочистим закриттям), а така подія відбувається у нашому місті дуже рідко, привітали хмельничан заслужена артистка України Фатіма Чергіндзія та вихованці обласного музичного училища ім. В.Заремби.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *