Кримінал

20-річного вандала, який осквернив пам’ять героїв, відпустили під особисте зобов’язання

Такий вирок виніс Хмельницький міськрайонний суд. Служителі Феміди своєю ухвалою затвердили угоду про визнання винуватості і звільнили правопорушника від відбування покарання, встановивши іспитовий строк один рік.
Нагадаємо, 14 грудня поліція затримала 20-річного хлопця, який в ніч на 8 грудня осквернив меморіал “Небесної сотні” та загиблих воїнів АТО, який встановили на головній площі міста в 2015 році. Зловмисник розтрощив скло булавою, яку відірвав зі стели пам’яті, та пошматував фотографії героїв. На слід вандала правоохоронці вийшли завдяки камерам відеоспостереження та службовому собаці. Відомості про злочин були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань. Правоохоронці вбачали в його діях хуліганство.

Хабар слідчому

Працівники Хмельницького відділу поліції спільно з оперативниками Хмельницького управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України за процесуального керівництва прокуратури задокументували спробу 20-річного хмельничанина надати неправомірну вигоду працівнику слідчого відділу.

26 січня приблизно о 18.00 молодий чоловік намагався в приміщенні службового кабінету дати 3000 гривень заступникові начальника слідчого відділу Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області за непритягнення його до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки.
Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі до восьми років.
Правопорушник затриманий за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Легковик збив дитину

28 січня, пообіді 23-річний водій, не врахувавши погодних умов, наїхав на 12-річного хлопчика, який переходив проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переході. Дорожньо-транспортна пригода сталась на проспекті Миру. Окрім переляку, в хлопчика перелом великої гомілкової кістки. Він перебуває в травматологічному відділенні дитячої міської лікарні. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Наразі слідчі з’ясовують усі обставини події.

Шахраї не дрімають

Як тільки-но в Україні був прийнятий закон, що зобов’язує власників євроблях розмитнити свої авто, одразу з’явились “маклери”, які пропонують зробити цю процедуру за спрощеною схемою. Аби зекономити гроші, на привабливу пропозицію відгукнулося чимало охочих. Та тільки вони передавали гроші “рішалам”, ті, немов Чеширський кіт, розчинялися в повітрі.

Протягом останнього тижня з заявою про шахрайство до поліції звернулися вже п’ятеро хмельничан. Усі вони прагнули скористатися спрощеною схемою розмитнення автомобілів з Європи, та в результаті залишилися без грошей. За словами правоохоронців, усі ошукані знайомилися з шахраями на сайті оголошень OLХ, а гроші перераховували на банківські картки.
За фактом шахрайства відкриті кримінальні провадження. Наразі поліцейські розшукують зловмисників.

Італієць “відпочиватиме” в СІЗО

70-річний італієць, якого розшукували за шахрайство в його рідній країні, переховувався у Хмельницькому.

Співробітники поліції затримали в Хмельницькому громадянина Італії, який перебував у міжнародному розшуку. На батьківщині 70-річного чоловіка засудили майже на шість років за шахрайство з обтяжуючими обставинами, але йому вдалось уникнути покарання. З осені 2018 року італійські правоохоронці оголосили злочинця в розшук. А вже цього року їм вдалося вийти на його слід. Від правосуддя італієць переховувався в Україні.
На підставі інформації, яку надала італійська поліція, українські правоохоронці встановили, що шахрай мешкає в Хмельницькому. Його затримали в квартирі, яку він винаймав. Нині італієць перебуває в СІЗО, йому надали безкоштовного адвоката і готують до екстрадиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *