Культура

“Бог. Майдан. Війна” крізь серце Павла Кучера

Минулої суботи у Центральній міській бібліотеці відбулася презентація поетичної збірки Павла Кучера “Бог. Майдан. Війна”. Видання присвячене Революції гідності та війні на сході України. Її автор — 43-річний львів’янин, який нині мешкає у Києві, активний учасник подій на Майдані, де 18 лютого 2014-го отримав поранення на вулиці Інститутській.

Це — збірка філософської поезії, яка має три розділи, а вірші, наче сповідь.
Занадто довго ми йшли наосліп
Занадто довго тримались чужих ілюзій
Час побачити справжнє
Час повернутись до себе
І навіть якщо це — нова ілюзія
Але вона — наша
Й саме тому — на неї можна опертися
Саме тому — з нею можна жити
Найбільше на столичному Майдані Павла Кучера вразила смерть українців. “Здавалося, що різниці між живими, пораненими та мертвими майже немає, усі були за міліметр від смерті”, — згадує автор.
Тож не дивно, що гарячий бунт за перемогу над несправедливістю продовжився війною.
“Війна” — наступний розділ видання: “Час не спати, не їсти, не жити. Час холодної волі й вогню. Ми вже встигли забути про вимір, у якому казали “люблю”.
“Попри все, ми переможемо, бо з нами Бог”, — вважає Павло Кучер. Саме “Бог. Сума” — назва останнього розділу його книжки, куди увійшли філософські вірші на теми, пов’язані з останніми подіями на тлі війни.
Збірку автор видав власним коштом, роздає її на зустрічах з читачами безкоштовно, бо “не гоже продавати “Бога. Майдан. Війну”.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *