Сьогодення

У Хмельницькому запрацював перший комунальний басейн

На вулиці Зарічанській, 11ж на базі спортивно-культурного центру “Плоскирів” запрацював перший у місті комунальний басейн. Поки що він діє у тестовому режимі, а на початку лютого стане доступним для всіх охочих мешканців міста.

За словами міського голови Олександра Симчишина, міська рада два роки тому врахувала вартість басейну як кошти пайової участі забудовника у розвиток інфраструктури міста Хмельницького. До недавнього часу тривала бюрократична тяганина, адже від виконавця робіт вимагали якісного завершення об’єкта й оформлення необхідної документації.

“Басейн і сім квартир для учасників російсько-української війни, які отримали інвалідність, — це внесок забудовника у розвиток міської інфраструктури. У коштах  це 23 мільйони гривень. Ветерани з родинами вже живуть у новеньких квартирах, а тепер маємо ще й комунальний басейн”, — зазначив Олександр Симчишин.

Довідка: максимальна глибина басейну складає два метри, довжина — 25 метрів. Температура води підтримується на рівні +26 градусів. Поруч із великим басейном є місце, де можуть вчитися плавати діти. В обох встановлена сучасна система очищення води й освітлення. У приміщенні також є душові кабінки й роздягальні, які оснастили за кошти міського бюджету.

Для вихованців спортивних шкіл відвідування комунального басейну безкоштовне, для решти хмельничан — платне. Діють місячні абонементи й одноразові квитки.

З часом на безоплатній основі запрацює й група для дітей з особливими потребами.

Також оголошено конкурс на найкращу назву Спортивно-розважального центру. Автор найоригінальнішої влучної назви отримає два місячні абонементи на відвідування басейну (один для себе та один для друга). Переможця оберуть 29 січня цього року.

Про умови конкурсу – за посиланням: https://www.facebook.com/basein.khm/, або за номером телефону: (067) 196-26-22.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *